• Antibiotikum okozta hasfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím! 2011. december vége óta küzdök vírusos megfázással, amelyet láz nem kísért. A háziorvos 5db-os Levoxan-t 500 mg írt fel, illetve köptetőt (Naturland mixtura) és azt javasolta, hogy készítsek kaukkfü+fahéj+bazsalikom-ból főzetet és azt iszogassam. 1. nap bevettem az antibiotikumot, a köptetőt és ittam a teát (2 pohár) továbbá a későbbiekben ettem Strepsils torokfertőtlenítőt is. Aznap este nagyon fájt a gyomrom, annak is a bal oldalán foltszerűen nyomást éreztem. Ez később enyhült, majd az utóbbi héten újra előjött és a nyelvem is régóta eléggé fehéresen lepedékes. Most szedek probiotikumot is hátha az segít. A véremben mindent normálisnak találtak, illetve a fehérje nagyon minimálisan megtalálható a vizeletemben. Kérdésem az lenne, hogy lehet ez a tünet az antibiotikum hatása, esetleg felmarta a gyomrom a sok gyógyszer, vagy más dologra kell gondolnom? Válaszukat várva. Köszönettel.

        Dr. Boros Miklós válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Mindenképpen javasolt a diéta. Elsősorban az egyszerű szénhidrát arányát kell csökkenteni. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségű. Egyen több növényi rostot és folytassa a probiotikus kúrát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Minden nap mozogjon legalább fél órát. A fogászati és fül-orr-gégészeti góckutatás is indokolt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. február 01., 09:39; Megválaszolva: 2012. február 02., 18:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: