Hirdetés
      • hastájéki fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő! Az utóbbi 2-3 hónapban napi több alkalommal fáj a hasam, a köldök környékén és alatta egy tenyérnyi területen. Ez a görcsös érzés 1-2 perc elteltével magától elmúlik, hányingerem pedig nem minden alkalommal jelentkezik közben, de ha előfordul, az is elmúlik a hasfájással együtt. A székletem normális, hasmenésem nem volt, hányni nem hánytam, a súlyomat pedig tartom. A többszöri vérvétel eredménye gyulladást mutatott ki a szervezetembe (bár a bokám megrándult és fáj, nehézkes volt a járás, azt mondták ennek nincs köze a gyulladáshoz), a vasam pedig alacsony volt a vérképen, illetve a hasi ultrahang során is minden szervem megfelelőnek bizonyult. A hasfalamat végigtapogatva nem találtak elváltozást, azt mondták nincs felkeményedve, meghallgatva pedig a bélmozgásomat az is jónak bizonyult. Próbálkoztam diétával, az nem vált be, az utóbbi időben pedig napi rendszerességgel ittam csalán, körömvirág, kamilla, illetve édesgyökér teát. A háziorvosom meteospasmyl-al próbálkozott, illetve másik orvosnál kaptam most savcsökkentőt (controloc), de ezek sem segítenek. Megfigyelésem alapján, inkább estefelé érzem többször a hasfájást, mely testhelyzettől nem függ tapasztalataim alapján, ugyanúgy jelentkezik fekvés közben, akárcsak állva. Vakbelem megvan még, nem tapasztalok arra utaló jeleket, hogy az lenne begyulladva. Ahogy tájékozódtam az erősebb fájdalommal járna. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt tünetek leggyakoribb oka a gyomor-bél rendszer funkcionális zavara. Vezessen étkezési naplót és csökkentse az egyszerű szénhidrát bevitelét. Alkalmazzon probiotikus kúrát és minden nap mozogjon legalább fél órát. Kerülje a szénsavas italokat, alkohol- és dohányzási tilalom. Mindenképpen javaslom stresszkezelési technika elsajátítását. A mozgásszegény életmód és a stressz a leggyakoribb ok. Amennyiben az életmódváltás nem oldja meg a problémát keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 01., 09:00; Megválaszolva: 2012. február 02., 18:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés