• Az egész végbelem állandó fáj az aranyér miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! (Doktor Úr) 32 éves vagyok, túlsúlyos (168cm 100kg), ülő munkát végzek. Tavaly novemberben a fogyás reményében talán túl intenzív mozgásba kezdtem.Éreztem, hogy aranyér jellegű problémák jönnek elő, elmentem a háziorvoshoz, aki megnézte, és írt fel kúpot. Javaslatára sokat feküdtem az oldalamon, pihentem, pár hét alatt elmúlt a fájdalom. Most, kb. 3 hete újra előjöttek a panaszok, de ezúttal fájdalmasabb. Végbélnyílás közelében tapintható kis gümő, borsónyi nagyságú. Reparon kenőccsel kezelem, de sajnos az egész végbelem állandó fájó, égő, csípő, szúró fájdalom jellemzi. Néha enyhül kis időre, legfőképp, ha az oldalamon fekszek, pihenek. Nagyobb fájdalmak esetén hőemelkedés is jelentkezik. A székletürítés nagyon fájdalmas. Néha a papíron kis vérzés nyoma látható, de nem jellemző. Természetesen tudom, hogy szakorvoshoz kellene mennem, de sajnos elég körülményes, lehet, hogy csak 1 hét múlva tudok eljutni, és tudnak fogadni a szakrendelésen. Addig is szeretném kérni az Ön véleményét: aranyér ez egyáltalán, vagy fissura, vagy valami más? Igaz az, amit több helyen olvastam: az aranyér csak székletürítéskor jár fájdalommal, és nem jár állandó fájdalommal? Ha ez igaz, akkor lehet, hogy tavalyi problémám sem aranyér volt?

        WEBBeteg szakértő válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! Az aranyérre jellegzetesek a tünetek. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le és kerülje a helyi irritációt. Helyileg folytassa a krémet és legyen egy Detralex kúra. Alkalmazzon székletlazítót, probiotikus kúrát és étkezésében csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát. A fizikális vizsgálat indokolt, de nem sürgető.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. január 31., 21:31; Megválaszolva: 2012. február 02., 10:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Úr. Azt szeretném megkérdezni, mi okozhatja hogy ma késő hajnalban felébredtem és hasi discomfort érzetem volt. Rossz közérzet ami alhasból belek környékéről áradt. Végül vissza aludtam, ám ma első székletem fele barna, míg...
        Tisztelt doktor nő! Problémám pár hónappal ezelőtt kezdődött.Hasmenése lett,ami vizes volt.több hétig is eltartott,ezért elmentem az orvoshoz.bélgyulladást mondott.itt fájt a hasam,görcsöt,de székelés után nem.aztán észrevettem a...