Hirdetés
      • puffadás extraszisztoléval

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Hölgyem/Uram! Érzékeny emésztőkészülékem van, feleségemnek komoly gondot okoz a számomra ehető étel elkészítése. Legkellemetlenebb tüneteim a a gyomor magasságában, középen, a mellcsont alatt 2-3 cm-rel fellépő puffadás érzése, szinte megkeményedés. Ha sikerül böfögni, akkor megkönnyebbülök. A legrosszab viszont az, amikor ez elég gyakori extraszisztoléval társul. Voltam kardiológiai kivizsgálaton kb 2 hónapja, de nem találtak szív problémát. 3-4 évvel ezelőtt gasztro endószkópiát végeztem, a válasz az volt, hogy ilyen egészséges gyomrot még nem láttak. Epehólyag enyhén megduzzadt volt akkor. Gyakran van a nyelőcsőbe visszaáramló refluxom (így nevezik? ). Az életem nem stresszmentes, de ennél jobb amúgy sem lesz... Könnyen fáradok ilyenkor. Néha a pulzusom megugorja magát 120-130-ig, különösen éjjelente, amikor fel is ébredek. Sajnos ilyenkor bepánikolok, és ez egyáltalán nem segít a helyzetemen. Utoljára októberben voltam ilyen állapotban, akkor Egilok-ot szedtem 2x 25 mg-t naponta, meg Controloc-ot és Motillium-ot. Ez segített egy ideig, de nem sokkal a Controloc és Motillium megszakítása után (de még az Egilok szedése alatt) szép lassan visszatértek a panaszok. Mikor leépítettem az Egilokot, az extraszisztolék gyakoribbak lettek. Nem szeretnék így élni, nagyon meguntam. Már azzal is megelégednék, ha sikerülne tünetkezeléssel enyhíteni olykor. Mondanom sem kell, minden vizsgálatomnak (vér, vizelet, széklet, Hepatitisz b, c) jó az eredménye. Köszönöm válaszát. Tisztelettel, OL

        Dr. Szigeti Nóra válasza a emésztőszervi panasz témában

        Kedves Kérdező! Egyéb oka is lehet az extrasystolénak-szapora szívverésnek, nemcsak cardiológiai, pl. a pajzsmirigy túlműködése. Ha a fenti gyógyszerek mellett nem szűnnek a puffadásos-refluxos panaszai, érdemes a Motilium 3x1 mellé kipróbálni a Controloc helyett más gyógyszert (pl. esomeprazolt). Ha nem használ, műtéti megoldás is szóbajön.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 30., 15:48; Megválaszolva: 2012. január 31., 13:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: