Hirdetés
      • gyakori hasgörcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Tavaly karácsony előtt egy napos hányás, hasmenés jelentkezett nálam, erős haspuffadás és hasgörcs kíséretében. A hasgörcs 1-2 napon belül elmúlt, majd változó erősséggel azóta is folyamatosan jelentkezik, emellett rendszeresen fel is puffadok. Az év elején voltam laborvizsgálaton, nőgyógyászati vizsgálaton és hasi ultrahangon. A laborvizsgálat szeint magasabb volt a süllyedésem, a fehérvérsejt szám a felső határ közelében, a koleszterinszintem valamivel magasabb volt a megengedettnél. A nőgyógyászati vizsgálat nem mutatott ki szervi eltérést, a hasi ultrahangon polipra gyanús elváltozást észleltek az epehólyagon. Három hónap múlva kell kontrollramennem. A hasgörcsöm azóta is folyamatosan hol előjön, hol elmúlik, illetve az epém környékén éles, szúró fájdalmat érzek alkalmanként. A háziorvosom tanácsára normaflore-t szedek. Ezt még ki szoktam egészíteni napi egy csésze kamilateával. Az előbbieket kiegészíteném még annyival, hogy korábbi vizsgálat során kiderült, hogy tojásfehérje és mogyoróallergiám is van. Érdeklődnék, hogy Ön szerint mi okozhatja a panaszaimat, illetve milyen irányban kellene még a kivizsgálást folytatni?

        Dr. Boros Miklós válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! A kimutatott allergia miatt az étkezésre kell nagyon odafigyelni. Vezessen étkezési naplót és ezen jelölje a panaszos időszakot. Minden nap számolja ki az összetevőket. Kerülje az egyszerű szénhidrátot. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségű. Egyen több növényi rostot és folytassa a probiotikus kúrát. A panaszok kifejezetten gasztroenterológiai kivizsgálást kívánnak.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 30., 08:55; Megválaszolva: 2012. február 01., 10:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: