• Crohn-betegség és ízületi gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Előfordulhat, hogy Crohn-betegség hamarabb okoz súlyos ízületi gyulladást, mint emésztőszervi panaszt? Néha visszatérő, pár napig tartó enyhe hasmenés; hasi fájdalom volt. Ritkán sebek a szájban és végbélnyálkahártya-repedés előfordult, de ezek nem igényeltek se orvosi ellátást, se gyógyszeres fájdalomcsillapítást. Eközben az ízületi gyulladás már munkaképtelenséggel jár. Laborleletek negatívak, csontszcintigráfián kétoldali sacroiliitis magas si indexekkel; gerincen és mindkét vállon kimutatható gyulladással, károsodással. Hogyan lehet a Crohn-betegséget nyugalmi periódusban kimutatni? Köszönöm

        Dr. Szigeti Nóra válasza a Crohn témában

        Kedves Kéredző! Igen, a Crohn-betegség bélrendszeri aktivitásának "előjele" is lehet az izületi gyulladás, vagy a béltünetekkel együtt is jelentkezhet, de persze attól független betegség is lehet. Amikor a Crohn-betegség nem aktív, általában nincsenek endoszkópos eltérések, és a laboreltérések sem jellemzőek.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2012. január 29., 11:33; Megválaszolva: 2012. január 30., 19:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: