• Székrekedés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Arra a problémámra keresem a választ eme kényes témában ami már úgy mond régóta kínoz (kb. 4-5hónapja nem rendszeresen! )! Az lenne a problémám hogy megtörténik a "nagy dolog" és miután végeztem egy nagyon kellemetlen érzésem van mintha nem jött volna ki aminek ki kellett volna jönnie! Mint írtam néha úgy érzem mintha mindentől meg szabadultam, de sajnos ez a ritkább eset! Ha azt akarom hogy ki jöjjön minden, erőltetnem kell és akkor sem történik meg mindig a teljes ürítés! Az ürítés viszonylag könnyen meg történik! Az lenne a kérdésem, hogy mit tehetek ilyen esetben, próbáltam már magas rost tartalmú ételek fogyasztását és sok folyadékot bevinni a szervezetbe, de eddig mind eredménytelenül?! Diagnosztizált betegségem nincs, vércukor szintem rendszeresen ellenőrzöm! Köszönettel: Tóth Endre!

        Dr. Boros Miklós válasza a székrekedés témában

        Tisztelt Kérdező! A székelés utáni érzés, mikor is nem érzi a kiürülést teljesnek egyáltalán nem kóros. Mivel bélrendszeri problémára utaló tünetet nem ír, így kivizsgálást nem is javaslok. Folytassa az elkezdett táplálkozási változtatásokat és alkalmazzon probiotikus kúrát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. január 27., 20:39; Megválaszolva: 2012. január 31., 14:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: