Hirdetés
      • Emésztési probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! A problémám a következő lenne, mégpedig az, hogy nagyon ritkán van székletürítésem.Ez azt jelenti, hogy ha 7. napon sikerül, akkor az már valami.Átlagosan 7-8 naponta megyek wc-re.Próbálkozom többször, de nem sikerül és fájdalommal jár együtt. Az utóbbi időben ez egyre rosszabb, mert felfujódom nagyon fáj a hasam, kellemetlenül érzem magam, fáradt vagyok, rosszabb a közérzetem és nagyon zavar minden körülöttem ettől az érzéstől. Az házi orvos mondta, hogy rost dúsabb táplálkozás, több víz.Igyekszem azóta többet inni, enyhén lúgos vizet iszom.Hol lenmagpelyhet, hol lenmagolajat, vagy aszalt szilvalevet fogyasztok segítségképpen, rozskenyeret vagy teljeskiörlésű kenyeret fogyasztok, és igyekszem zabpelyhes ételeket beépíteni az étrendembe, illetve több szárnyast fogyasztani.Sajnos ettől sem javult kimondottan a dolog, már nagyon el vagyok keseredve. A vérképemre annyit mondott a házi orvos, hogy nagyon magas a lipáz értékem, de erre írt fel laevolacot, meg dipankrint hogy szedjem, majd 2 hét múlva mondta hogy hagyjam el, de nem lett jobb, mondjuk míg szedtem 4 naponta tudtam érdemben végezni a dolgom.Nem tudom ennek a lipáz szintnek van e köze ehhez, vagy a fájdalomnak amit a hasam bal oldalán érzek egy körben, de sajnos a házi orvosom csak azt mondja, rost dús táplálkozás, ivás.stb.Kérem mondja meg hova mehetnék, vagy mit tudok csinálni, mert márbefolyásolja a hétköznapjaimat is ez az állapot.Köszönettel és tisztelettel:Ani

        Dr. Plósz János válasza a emésztőszervi panasz témában

        A fokozott rost és folyadékbevitel már jó kezdet, azonban rendszeres, intenzív testmozgás is szükséges. Ez a megfelelő bélmotilitás fenntartásának a kulcsa. A laevolac szirup használható folyamatosan, mellékhatás és hozzászokás nélkül. Pre- és probiotikum szintén segíthet a székletrendezésben.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 26., 21:00; Megválaszolva: 2012. január 27., 12:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: