• Hasi-lágyék fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Nő/ Úr! Két hónapja azt hiszem végbélrepedésem van. Próbáltam elég sok kenőcsöt kúpot, de minden székelés után éreztem azt a szúró érzést a végbélnyílásomnál és vérezni is szokott. Három hete még rosszabb lett a dolog. Három éve rendszeresen szoktam súlyzózni. Az utolsó edzésen egy gyakorlatnál ami egy emelés volt éreztem hogy elég fura érzés van a jobb combom fölött és a hasamnál. Másnap már fájdalom is jelentkezett sajnos pont a munkahelyemen. A hasam is felpuffadt ami persze a fájdalmat is növelte. Elmentem a mosdóba hosszú és fájdalmas erőlködés után sikerült egy kisebb székletet kinyomni ami persze régen simán kijött volna. Mintha teljesen összeszűkült volna a végbélnyílásom. Másnap reggel már jobb volt a wc-n de még mindig fájt és friss véres volt a székletem. A hasamnál viszont akkor kezdődött el igazán az egész. Égő érzésnek nevezném amit éreztem és mintha lógott volna a hasamnak az a fele. Elmentem orvoshoz aki elküldött ultrahangos vizsgálatra meg sebészetre lágyéksérv gyanúval. A fájdalom közben ment egyre lejjebb, éreztem a nemi szervemnél és a heréim is zsibbadtak. Az égő érzés ébredés után szinte nem is éreztem, de minél többet mozogtam annál rosszabb volt. Ultrahangos vizsgálat nem mutatott ki semmit, megnézte az orvos szinte az összes szervem de a lágyékomat csak kézzel vizsgálta meg, ugyan ez volt sebészeten is. Szerintük valamilyen húzódás vagy olyan kicsi sérv amit nem tudnak kitapintani. Azt mondták pihenjek sokat ne erőltessem meg magam és ha nem múlik el két hónapon belül menjek vissza és akkor további vizsgálat lesz. Azóta majdnem két hét telt el, terhelni nem terheltem magam. Fájdalmat már nem érzek, de még mindig van az a fura érzés ott a hasamnál és a combom fölött főleg wc-s vagy szellentés előtt. Fura módon most meg már nem fáj a végbelem és nem is vérzik. Az orvosok nem nagyon győztek meg és a kérdésem az lenne hogy a leírtak alapján mi a véleménye mi lehet ez? Bélcsavarodás vagy valami más? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a emésztőszervi panasz témában

        Ugyan az a véleményem, mint a kollegáké (nem tudom, miért nem győzték meg, azt tette, amit javasoltak és megszűnt a panasz). Két külön betegség állhat a háttérben: a székelési problémát tényleg a végbélnyílás berepedése okozhatja (fissura ani), ennek javulása a széklet lágyításától, Rectogesic kenőcs használatától várható. Ha nem javul, ill. krónikussá válik, sebészeti ellátás szükséges. A másik problémát tényleg hasfali húzódás vagy kezdődő sérv okozhatja.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2012. január 21., 14:59; Megválaszolva: 2012. január 23., 15:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Úr. Azt szeretném megkérdezni, mi okozhatja hogy ma késő hajnalban felébredtem és hasi discomfort érzetem volt. Rossz közérzet ami alhasból belek környékéről áradt. Végül vissza aludtam, ám ma első székletem fele barna, míg...
        Tisztelt doktor nő! Problémám pár hónappal ezelőtt kezdődött.Hasmenése lett,ami vizes volt.több hétig is eltartott,ezért elmentem az orvoshoz.bélgyulladást mondott.itt fájt a hasam,görcsöt,de székelés után nem.aztán észrevettem a...