Hirdetés
      • Mi bajom lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt doktor úr/nő! Azzal a panasszal fordulnék Önhöz, hogy november közepe óta gyomorproblémáim vannak. Kezdeti tüneteim: a hasam főként a köldököm körül és az alatt jobb oldalon fáj, savanyú ízt is éreztem a számban, hányinger. Erre a háziorvosom quamatelt írt ki a leggyengébbet, majd ezután emozul 40mg, amit jelenleg is szedek. Savanyú ízt már nem érzem, de jelentős javulás sem tapasztalható. 2 hónap elteltével január 12-én beküldött hasi ultrahangra ami negatív lett, majd feb. 13-án megyek gyomortükrözésre. Jelenleg is fennálló tünetek: hányinger, hasfájás (köldök körül és alatta főként jobb oldalon), kétszer a székletemben volt fehér nyálka, fejfájás, pattanásos arcbőr, pár napja jelentkező étvágytalanság, fogytam 1 kg-ot, ami nálam soknak mondható mivel 20 éves fiatal lány vagyok 168 cm, 52 kg. Mindig is sovány testalkatú voltam. 2010-ben voltam komplett vérvizsgálaton, ami negatív lett. Nem dohányzom, nem iszok alkoholt, nem kávézom. Napi 2l szénsavmentes ásványvizet iszok. Mitralis prolapsust állapítottak meg 3 éve. Mensesem rendben van. Vérnyomásom normális. Ön szerint mi lehet a probléma? Köszönettel: Molnár Erika

        Dr. Szigeti Nóra válasza a emésztőszervi panasz témában

        Kedves Kérdező! Elképzelhető, hogy két különálló problémája van. Az Emozul valószínűleg azért nem teljesen hatásos, mert epés refluxsza van, ami még prokinetikum (pl. domperidon 3x10 mg) kiegészítő kezelést igényel. A hasi fájdalom és a többi tünet miatt érdemes lenne ismét teljes laborvizsgálatot végezni; nem biztos, hogy a vastagbéltükrözés elkerülhető.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 19., 10:25; Megválaszolva: 2012. január 20., 23:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: