• Zavaró emésztési probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szerkesztőség! Szilveszter óta küzdök az alábbi jelenséggel: Haspuffadás, derék ívben lévő hátfájás, emésztési zavarok. (Egyszer mintha nyálkás székletet is tapasztaltam volna) Általában a székrekedés a jellemző, de időközönként híg állagú székletem is van. A gázok távozása csak erőlködés esetén történnek meg.Székelési inger is sűrűn előfordult. A vérvétel és az ultrahang alapján az orvosom, azt monda, hogy megerőltethettem a hasnyálmirigyemet, és diétázzak illetve mezym forte-t szedjem. A probléma folyamatos, javulást nem nagyon tapasztalok. Az ultrahang kimutatta továbbá, hogy a jobb oldali vesémben, egy kehelyvég öntvénykő kimutatható. (nem tudom összefügghet e.) A diétám alapján pl: sok zöldséget, időnként natúr csirkét, és szénsavmentes vizet fogyasztok. Fontos talán megemlíteni, hogy karácsonykor nagy mennyiségű töltött káposztát, és alkoholt is fogyasztottam(jéger ill pálinka). Tudni kell, hogy alapból, évente kb 2 3-4-alkalommal iszom max. A probléma úgy indult, hogy a bal hasam részéről szúró fájdalmat éreztem szabálytalan időközönként. Gyomorsavat nem tapasztalok.Jelenleg hasi fájdalmat sem érzek, a hátam sűrűn fáj és az emésztéstől már előre tartok. Eredetileg soha semmilyen gondom nem volt az emésztésemmel. Megemlíteném még, hogy kb két bögre folyadéktól (víz, tea), már akár kora reggel erős teltségérzetem van.. Kérem adjanak támpontot, hogy miként lenne érdemes tovább lépni, vagy, megoldani az alábbi helyzetem. Nem vagyok tapasztalt, az orvostudományban de ez már több mint két hete tart és frusztrál. Köszönettel:Attila

        Dr. Szigeti Nóra válasza a emésztési zavar témában

        Kedves Kérdező! Ha a szilveszteri diéta hiba után a labor- és ultrahang vizsgálat alapján a kezelőorvosa azt mondta, hogy megerőltette a hasnyálmirigyét, lehet, hogy hasnyálmirigy gyulladásra gondolt. Ha nem szűnnek a panaszai, érdemes lenne megkontrollálni, hogy hogy állnak ezek az eltérések, illetve ha már megszűntek, egyéb okot kutatni. Keressen fel egy gasztroenterológust!


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2012. január 15., 20:32; Megválaszolva: 2012. január 17., 14:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: