Hirdetés
      • Crohn-betegség: folyamatos hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő/úr! A Crohn-betegséggel kapcsolatban szeretnék kérdezni Öntől. A lent megadott gyógyszereket szedem, mellette folsavat és b vitamin komplex-et. A dietetikus, akivel beszéltem azt mondta, hogy a diétának nincs akkora jelentősége, inkább ki kell tapasztalni, mi az, amit gond nélkül tudok enni, mi az, amit nem. Az első kérdésem az lenne, hogy ez így tényleg jó? Mert így csinálom és nem fáj a hasam, semmi problémám nincs egy dolgot kivéve, a folyamatos hasmenés. Mit lehet csinálni, hogy az megszűnjön, vagy legalább kicsit ritkábban jelentkezzen? Mert vannak helyzetek, amikor elég kínos ez... Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel Szulik Adrienn

        Dr. Plósz János válasza a Crohn témában

        A diétával kapcsolatban az én véleményem is hasonló, érdemes esetleg pre- és probiotikum kúraszerű fogyasztásával kiegészíteni a táplálkozást, illetve ismertek speciálisan Crohn betegek részére kifejlesztett tápszerek is. Ha naponta több, híg széklete van, ez a betegség aktivitására utalhat. A Budenofalk terápiás dózisa 3x3mg, az Imuran-é 2mg/testsúly-kg. Ha a hasmenés tényleg a betegségaktivitás eredménye, érdemes a dózisokat betartani.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 10., 15:19; Megválaszolva: 2012. január 11., 20:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: