• gyakori hányinger

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár hónapja kezdődött a problémám..Arra lettem figyelmes,hogy szinte már napi rendszereségel és leginkább estefelé kezd el erőteljes hányingerem lenni. Gyomorsavam sok szokott lenni ezért gyógyszert szedek rá (Protonexa) de eddig ezt a hányingert nem tapasztaltam mellette. Sokszor kell böfögnöm és általában akkor kisebb gyomor tartalom jön fel,illetve sokat kell szellentenem mostanában... Ha tudna valami javaslatot,nagyon meg köszönném,mert jelenleg külföldön dolgozom és az orvosomhoz nem tudnék most eljutni. Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel,Tóth Viktor

        Dr. Boros Miklós válasza a hányinger témában

        Tisztelt Kérdező! Első lépés az életmódváltás. Kerülje a fűszeres ételeket, szénsavas italokat, csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát. Gyakrabban egyen és kisebb mennyiséget. Alkohol- és dohányzási tilalom. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Kiemelten fontos a stresszkezelés, ezért sajátítson el relaxációs technikát és minden nap mozogjon legalább fél órát. A fekhely fejvégének megemelése is célszerű. Az életmódváltás mellett a kifejezett panaszok miatt gasztro-enterológiai szakvizsgálat is indokolt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 19., 21:05; Megválaszolva: 2011. december 21., 13:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés