• Emésztési problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Évekkel ezelőtt sokat jártam orvoshoz az emésztési problémáim miatt. Bár voltak az osztályomban nálam vékonyabb fiúk is, sosem békültem ki vele, hogy minden igyekezetem ellenére képtelen vagyok pár kilót magamra szedni, de ami rosszabb, hogy ha nem eszem sokat, rettentő könnyen lefogyok 10-15 kilót két hét alatt is. Akkor 62-66 kg voltam, és korábban egy két hetes influenza alatt 54 kilóra fogytam, mert keveset ettem. Az orvos két okot mondott, az egyik, hogy "ilyen alkat vagyok", a másik, hogy a vegetáriánus étrendem miatt van ez. Az első okkal nem tudok mit kezdeni, a második pedig csak az első mellett lehetne életszerű, mert a családom egy másik tagja sem küszködik ilyen jellegű problémákkal, sőt, ellenkezőleg. Azonban az olyan tüneteimet, mint a gyakori szélgörcs, a hasfájások, hasmenések, hogy sok minden szinte úgy jön ki, ahogy bement, és egyáltalán az, hogy napi kb. 1,5 kg étel elfogyasztása mellett történik ez, és hogy állandó jelleggel éhes vagyok, szinte szóra sem méltatták. Érdekes. Elküldtek néhány vérvételre, ahol semmi különöset nem találtak a Gilbert-szindrómámat és pajzsmirigy-alulműködésemet leszámítva - ez utóbbitól ráadásul logikusan híznom kellene. Ezek után nem végeztek több vizsgálatot, és az utóbbi időben nem is mentem orvoshoz. Azóta néhány kilót sikerült magamra szednem, amióta multivitamint is szedek, de még mindig túl könnyen fogyok és túl sokat eszem. Egy véleményt szeretnék kérni - mi lehet a gond, mit kellene kivizsgálni -, amire hivatkozhatok a háziorvosnál, hogy elküldjön a megfelelő vizsgálatokra. Előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a lisztérzékenység témában

        Kedves Kérdező! Felszívódási zavar irányába kellene vizsgálódni, ilyen panaszokat okozhat például a lisztérzékenység, ennek kivizsgálása gasztroenterológián lehetséges.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 16., 23:38; Megválaszolva: 2011. december 19., 14:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés