• Aranyeres tünetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő Néhány panaszom aranyérre utal vagyis azt hiszem, és a további lépésekben szeretnék információhoz jutni. 23 éves hallgató vagyok mellette pedig informatikus, és napi több órát 9-10 et is ülve töltök sajnos. Túlsúlyom nincs sportosnak mondanám magam a 72 Kg. Nem fogytam nem híztam étvágyam jó, étkezésem változatos. Havi rendszerességgel tapasztalom olyan 3-4 hetente, hogy székelés után rövid ideig véres a wc papír, illetve a végbél nyílás körül kitüremkedést is észrevettem (nem mindig eddig 2x volt) ami nem fáj, de már kezd visszahúzódni. Ilyenkor mindig rostban gazdag ételeket eszem kerülöm a fűszeres ételeket, sok folyadékot iszom, így lazább a széklet. Nincsenek fájdalmaim, a széklet állaga is normális, jól érzem magam, csak bosszant, hogy mindig előjön ez, gondolom a sok ülés a ludas, de a sétán kívül más sportra sajnos nincs időm. Önök szerint is a panaszok erre utalnak? Mit lehetne tenni, ha valaki erre hajlamos akkor gondolom nem sok mindent. Tervezem egy proktológus felkeresését. Mire lehet számítani vizsgálat során, egyből tükrözés? Előre is köszönöm a választ. És kívánok önnek/önöknek kellemes ünnepeket.

        Dr. Boros Miklós válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! A megérzése helyes, hiszen az életmódja egyértelműen hajlamosítja az aranyeresség kialakulására. Mindenképpen mozogjon naponta legalább fél órát és a táplálkozási változtatásokat nem csak a panaszos időszakban alkalmazza. Helyileg kerülje az irritációt vegyen inkább ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le és használjon aranyér elleni krémet. A tartós panaszok miatt egy fizikális vizsgálat valóban célszerű proctológusnál, ahol nem az eszközös vizsgálat az első lépés.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 08., 08:44; Megválaszolva: 2011. december 12., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: