• Gyomorgörcs, vajon mi okozza?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/ Doktor Nő! Kezdeném azzal, hogy 13 éves koromban műtöttek epekővel, laparoscoposan, epehólyag is eltávolítva... Tavaly februárban volt vakbél műtétem. Tavasz (március) óta hol erősebben, hol kevésbé erősen, hirtelen, begörcsöl a gyomrom... aztán 10 perc után mintha semmi nem történt volna. Ilyenkor lever a víz, volt, hogy már össze is estem, a mentő vitt el. Júliusban voltam gyomortükrözésen, negatív lett. Augusztusban voltam MR vizsgálaton, szintén negatív lett. A laboreredményem még soha nem volt ilyen jó! Az orvosom kőre gyanakodott az epevezetékben, de nincs. Mondta, hogy még fiatal vagyok gyógyszeres kezeléshez, és inkább próbáljam meg, azt, hogy kerülöm a fűszeres ételeket, és azokat amiket egy epés nem ehet. Viszont azt tudni kell, hogy soha nem diétáztam azért, mert nincs epém. Meg tudtam enni paradicsomos ételeket, füstölt húsokat... soha semmilyen panaszom nem volt. Betartottam a tanácsát, nem eszek nehéz ételeket, mégis... Mitől lehet?! Azzal tisztában vagyok, hogy a stressz is okozhatja, de munkanélküliként luxus lenne nekem nem stresszelni! Esetleg még valamilyen allergiára gondolnék, hogy az váltja ki a gyomorgörcseimet. Ételallergiát egyszer csináltak nálam, ott az eredmény, az lett, hogy a paradicsomra, paprikára vagyok egy nagyon kicsit. Panaszt soha nem okoztak, meg az orvosom tanácsára az utóbbi több, mint fél évben nem is eszek, mégis görcsölök. Ezek a görcsök havonta kb. 2-3 alkalommal jönnek elő. Ön mit gondol? Köszönöm válaszát előre is!

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájdalom témában

        Panaszai alapján felmerül bennem carcinoid szindroma lehetősége. Ennek kizárása vagy igazolása a hormonok vizeletből való kimutatásán alapszik, ezt mindenképp érdemes lenne vizsgálni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 06., 11:33; Megválaszolva: 2011. december 08., 13:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés