Epe, máj, gyomor....?

Tisztelt Doktornő/Úr! Azt szeretném megtudni, hogy az alábbi tünetek alapján mire lehet gyanakodni: Jobb oldalon, fent a hasamban, és középtájékon (gyomor körül) fájdalomérzet, ami néha erőteljesebb, néha kevésbé érzem. Felkelést követően mindig jobb, enyhébb. Korábban soha nem böfögtem, most kb 2 hete intenzívebb, nagy ritkán savas felböfögést tapasztalok. Nem kapcsolódik közvetlenül az étkezésekhez sem a böfögés, sem a hasi fájdalom. Láz, hányás, hányinger nincs. 3-4 héttel ezelőtt lehetett valami gyomorrontás nálam, mert 4-5 napig tartó hasmenésem volt, rázott a hideg, csak főtt krumplit, reszelt almát, kekszet ettem, és nagyon nehezen jöttem helyre. Most már nincs hasmenésem, székletem és vizeletem rendben van, de ekkortájt iszonyatosan sokat ittam, 4-5 liter vizet! Azt hittem, hogy cukorbeteg lettem, ezért megnézettem a cukromat, de 5, 5 volt éhgyomorra. A fenti tünetek azóta is fenn állnak, kicsit levert vagyok. Tisztelettel szeretném megkérdezni, hogy mi lehet a háttérben? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza haspuffadás témában

A fertőzéses gyomor-bélhurut után maradhatott vissza krónikus gyomorhurut vagy akár un. funkcionali bélbetegség (megváltozott motilitás, a bélbeidegzés megváltozása) . Mindenképp javasolnék egy labor és hasu UH vizsgálatot valamint széklettenyésztés elvégzését. Addig is a gyakori, rendszeres, kis étkezések, a levegőnyelés tudatos kerülése valamint diéta (ennek óvatos, fokozatos bővítése) tanácsolható.

Kérdés: 2011. december 03., 11:07; Megválaszolva: 2011. december 06., 07:55
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett