• májbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő ill. úr Kb 7 éve szinte minden nap ittam 3-6 üveg sört. Úgy három hónapja, kicsit többet ittam és másnap a jobb borda ívem alatt tompa fájdalom jelentkezett.6 napig nem múlt ,orvoshoz fordultam. Vérvételnél 155 májfunkció volt a max. 50 helyett.ultrahangon semmi... Kicsit visszavettem a sörözésből és talán szűnt kicsit a fájdalom. De most kb 1hete egy buli alkalmával újra sikerült többet inni és azóta eléggé fáj,nem szűnik pedig azóta egy kortyot sem ittam.Plusz még társult hozzá némi étvágytalanság és hányinger is.Van olyan testhelyzet amiben nem fáj. Mi lehet a bajom?? Válaszát várom és köszönöm Tibor

        Dr. Csuth Ágnes válasza a májbetegség témában

        Kedves Tibor! Alkoholos májbetegség lehetősége felmerül, de ehhez nem elég egy májenzim értékét és a tüneteket figyelembe venni. Részletesebb kivizsgálás javasolt. Mindenesetre alkoholtilalom, zsír- és fűszerszegény étrend, májvédő készítmény szedése a pontos diagnózistól függetlenül már most javasolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 26., 22:21; Megválaszolva: 2011. november 28., 12:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés