• Bélrendszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! 5 éves kisfiamnak évek óta elhúzódó allergiája van, ami bőrtünetekben jelentkezett. Aeriust szed. A vizsgálatok semmilyen allergiát nem állapítottak meg nála. A széklete gyakran laza és van, amikor egészen világos- fehéres színű.Ez mitől lehet? És azt is észrevettem, hogy amikor szed probiotikumot jó a széklet, ha nem egy idő után ujra laza lesz. valamilyen okból kiürülhetnek a jó baktériumok a bélből?

        Dr. Boros Miklós válasza a bélrendszer témában

        Tisztelt Kérdező! Első lépés egy étkezési napló vezetése legyen. A legvalószínűbb, hogy itt kell keresni a megoldást. Számolja ki a bevitt összetevőket és csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát és egyen a gyermek több növényi rostot. A probiotikus tartósan is alkalmazható. Amennyiben az étkezési változtatások sem vezetnek sikerre keressen fel gyermekgasztro-enterológai szakrendelést.


        Kérdés: 2011. november 22., 14:58; Megválaszolva: 2011. november 24., 19:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor úr! 4,5 éve gombòcérzés és váladék van a torkomban. Kb 2 éve reggelente sárgásbarna váladék gyűlik össze a torkomban.9 hónapja reggelente időnként véres is.Volt vastagbéltükrözés ami negatív. Volt gyomortükrözés...
        Tisztelt Doktorúr! Gyomor panaszaim miatt csináltattam egy 46 tételes ételintolerancia vizsgálatot. Segítséget szeretnék kérni az eredményének értelmezéséhez. Az eredmény szerint enyhén pozitív: búza, kukorica, glutén, tehéntej, teljes...
        Tisztelt Doktornő! Gyomor panaszaim miatt csináltattam egy 46 tételes ételintolerancia vizsgálatot. Segítséget szeretnék kérni az eredményének értelmezéséhez. Az eredmény szerint enyhén pozitív: búza, kukorica, glutén, tehéntej, teljes...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció