• Lisztérzékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Szigeti Nóra! Köszönöm a válaszát! Azt elfelejtettem megírni,hogy amikor levették az immunserologiára a vért,akkor még NEM diétáztam.Utána kezdtem. Csak attól félek,hogy a bélboholybiopszia nem valós eredményt mutat,mivel most már a 9.hetet kezdem a glutén és tejmentes diétával. Ha negatív lesz a biopszia eredménye,akkor mi lehet az oka az ismétlődő hasmenésnek?Ön szerint milyen vizsgálatra lenne szükség?(tumormarkerek:negatívak lettek,terheléses vércukor eredménye,valamint az insulinszint is: jó.) Köszönöm a válszát! Tisztelettel:Andrea Előzmény: https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/100037

        Dr. Szigeti Nóra válasza a lisztérzékenység témában

        Kedves Kérdező! Ritkán az is előfordulhat, hogy az immunszerológiai vizsgálat negativitása ellenére valaki lisztérzékeny. Komoly gyanú esetén ilyenkor HLA DQ2,8 vizsgálatot szoktunk végezni vérvételből, amelyek negativitása azt jelenti, hogy a beteg genetikailag sem fogékony erre a kórképre, tehát a betegség kizárható. A hasmenésnek amúgy számtalan oka lehet, de mivel Önnél a javulás a diétára alakult ki, a másik feltételezhető ok a laktóz intolerancia, mely hidrogén kilégzési teszttel deríthető ki.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 04., 19:57; Megválaszolva: 2011. november 05., 09:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés