• Mit kellene tennem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Marfan szindrómás vagyok, hypermobilis, laza ízületekkel. Ma reggel nyújtózkodtam és a jobb oldalon a lapockám környékén egyszercsak egy hatalmas nyilalló érzést tapasztaltam. Azóta is fáj, bizonyos pózokban(fekvés, hátradőlve ülés) alig érzem. Viszont a fejem jobbra fordításakor a gerincem mellett jobb oldal erős fájdalmat érzek ezzel egyidőben kisebb erősséggel a nyakam jobb oldala(hátul is fáj). a karmozgások megmaradtak talán ha a könyökömet a gerincem felé közelítem hátul akkor fáj valamennyire. Ez elmúlhat magától vagy orvoshoz kellene mennem? Ha igen hova? Háziorvosom azt se tudja mi a Marfan sy és nem is nagyon érdeklik a problémák így oda felesleges mennem. Erőltethetem pl fejkörzések mégha fáj is vagy inkább pihentessem? Csütörtökön utaznék külföldre, de így pokoli lenne...

        Dr. Csuth Ágnes válasza a marfan témában

        Kedves Kérdező! Két dolgot lehet megpróbálni, első lehetőség az, hogy elmegy a háziorvoshoz, ha ő nem végez alapos vizsgálat, akkor kérjen beutalót a reumatológiára, ha ez nem megoldható, vagy sokat kellene várni előjegyzésre, akkor keressen fel ortopédiai vagy traumatológiai rendelést. Addig is kenje gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító kenőccsel a problémás területeket.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 11., 12:26; Megválaszolva: 2011. július 12., 10:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés