• Szalaghúzódás kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szalaghúzódás esetén milyen tápanyagokra van szüksége a szervezetnek hogy gyorsabban regenerálódjon? Kb. 3 hónapja megsérült a csuklóm testedzés közben. Rövidebb ideig pihentettem és szedtem ízületvédőt is annak reményében hogy helyre jön de nem javult az állapota. Azóta nem edzettem semmit és nem végzek nagyon fizikai munkát, mégse gyógyult még meg.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sérülés témában

        A szalagsérülés egy igen nehezen gyógyuló betegség. Teljes pihentetéssel és gyulladáscsökkentő szedésével is gyakran 4 hét kell. Az, hogy 3 hónapja történt a sérülés azt mutatja, hogy van nem lett megfelelően pihentetve, vagy nem csak húzódás volt, hanem részleges szakadás is. Használjon valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő tartalmú kenőcsöt 2 hétig és pihentesse, fáslizza a kezét. Ha nem lesz jelentős javulás, akkor keressen fel egy baleseti szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 05., 21:01; Megválaszolva: 2011. május 08., 15:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés