INR értéke műtét során

Kedves doktornő! Nekem lenne egy olyan problémám, hogy a férjemnek volt egy motorbalesete, eltört a bal alkarcsontja, a bal nagylábujja, a heréiben vérömleny és a jobb bokájában részleges ínszalag szakadása volt. Megműtötték a kezét, 2 nap múlva jöhetett is haza. 10 nap múlva tüdőembóliát kapott. A kérdésem az lenne, hogy mennyinek kellett volna lennie az INR értéknek mikor a kórházból kiengedték a műtét után és hogy indokolt lett volna-e a vérhígító adása a többi sérüléseivel egybevéve. Válaszát előre is köszönöm: Brigitta

WEBBeteg szakértő válasza sérülés témában

Kedves Brigitta!

Az INR-t akkor nézzük, ha kumrinszármazékot állítottunk be. A traumatológiai gyakorlatban ilyen esetekben teljesen más hatástani csoportú, kis molekula súlyú heparin adása szokásos és indokolt, melyet nem kell, hogy INR kontroll kövessen, illetve monitorozás sem szükséges.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. március 18., 20:50 ;Megválaszolva: 2011. március 21., 14:21
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Lépcsőn elesés
Kedves Doktornő! Múlthéten elcsúsztam a lépcsőn és 3 fokot estem, de bevertem a könyökömet, illetve a hátamat több helyen a...
Hányás után, eszmélet vesztés...
Üdvözlöm Dr. Nő/ Úr! 03.26.-án délutáni rossz közérzet, hányinger, hasfájás ezt követően 19: 00-kor első eszméletvesztés, az eszmélet...
Miért nem múlik el?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Még július 19-én történt, hogy mindkét lábszáramat nagyon csúnyán bevertem egy ágy élébe. Természetesen be is lilult...
baj lehet?
Üdvözlöm! Trombózisom van! Már kiengedtek a kórházból! A minap leestem a lépcsőn! Jol érzem magam leszámítva azt hogy fáj a hátam karom....
Tegnap elestem, feldagadt a bordám, a...
Kedves Doktornő/Doktorúr. Tegnap ráestem a párologtatóra, feldagadt a jobb bordám alatt, ami nyomásra érzékeny, viszonylag nagy dagadás. Ez...