Sérülés

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 3 héttel ezelőtt táncpróbán megütöttem a derekamat, ami következtében belilult és egy feltűnően csúnya dudor nőtt ki rajta. A dudor a hét folyamán szépen lassan elkezdett visszahúzódni, de akár milyen kis érintésre is érzékeny, fáj. Még most is gondot jelent az alvás, mert nem tudok ráfeküdni a fájdalom miatt. Ez lehet egy komolyabb sérülés is, vagy esetleg izomgörcs? Várom válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza sérülés témában

Vizsgálat nélkül nem lehet pontos választ adni, de elmondása alapján ízomzúzódásról és következményes bevérzésről lehet szó. Azt javaslom jegelje, borogassa, kenje valamilyen nem szteroid tartalmú kenőccsel esetleg Lioton géllel, ami segít a vérömleny felszívódásában. Ha továbbra sincs javulás, akkor keressen fel egy baleseti szakrendelést, ahol ultrahang vizsgálattal el tudják dönteni mi a pontos oka panaszainak.

Kérdés: 2011. február 15., 20:46; Megválaszolva: 2011. február 18., 15:19
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás
Nyakcsigolyatörés
Homlok sérülés