• Kéztörés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly febr 18-án elestem és a jobb könyököm eltört, a szalag elszakadt, a könyököm kificamodott az orsocsont /radius/proximális végének törése volt. 6 hétig gipszbe volt a kezem a vállalamig Nem hagytam megmüteni magam, mert az mondták,hogy csak akkor mütenek ha két hétig belegyezek az inzulinba, mert 21 mol volt a cukrom. Én az inzuintól bár már többször mondták,én mindig is elzárkoztam és el is fogok. 18 éve vagyok cukorbeteg a diétát nem tartom /nagyon szeretem a csokoládét/ és még egy infarktust kivéve nem volt semmi bajom. A kezem teljesen tudom használni csak nem tudom kinyujtani és egyébként is azt mondták,hogy nem lett volna tökéletes ha megmütik. Száraz egyéni tornát és vizes tornát is kaptam. Kérdésem,hogy mit jelent az,hogy az ulna mellett az izfelszin magasságába 7X 2 mm coricalisnyi különálló darab láható? Ez örökre ott marad, vagy elporlad ez a darab? A jobb könyök kb 25 -9O fokban mozog. Valóban eltörthet a kezem attól,hogy 3 kg-val sulyozozok és a törött kezemmel egy karton vizet a második emeletre felviszek? Ha ugy gondolom,hogy akkor később megmuthető a kezem és várható változás?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kéztörés témában

        Vizsgálat és a röntgenfelvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Az a legelképzelhetőbb, hogy a korábbi törésből származik az a kis darab, és még nem szívódott fel. Általában a vissza nem épülő csontdarabok fel szoktak szívódni. A súlyzózástól és a vízhordástól igen kicsi valószínűséggel törne el a keze. Ha első alkalommal nem engedte megműteni a kezét, akkor nagy valószínűséggel már nincs értelme, mert nem járna jelentős javulással ennyi idő eltelte után.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 24., 21:58; Megválaszolva: 2011. január 27., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés