Baleset: lehetett-e belső sérülése?

A 3 és fél éves kislányom egy trambulinon rosszul esett el és a hasán fekve ért le. Kb. fél percig sem hangja nem volt és nem is sírt, csak nagyon ijedt arckifejezéssel nézett rám. Kb. háromszori ráfújásra levegőt vett és felsírt, de kiabált, hogy nagyon fáj a háta. Bepisilt (pedig sosem szokott) ,  és nem tudott a lábára állni néhány percig. Megdajkáltam, kicsit lenyugodott és lábra állítottam, fájlalta ugyan, de tudott járni. Estére már semmi baja nem volt, nem fájlalta, nem kékült be, nem dagadt be. A kérdésem az lenne, hogy ha ez így lezajlott, történhetett-e valami olyan sérülés, amit most nem vettünk észre, és később probléma lehet belőle?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bánfalvy Péter válasza baleset témában

Sajnálom, hogy kérdéséből nem derül ki, végül is milyen magasról esett le kislánya, mert ez nagyon fontos a lehetséges sérülések súlyosságának megítélésében.

Leírása szerint mindenképpen eszméletvesztése volt, és bár szerencse, hogy nincsenek panaszai, sérülési nyomai, a belső sérülések nem láthatók kívülről, ezért mindenképpen gyermek sérülteket is ellátó baleseti sebészeten kell megmutatni a kislányt.

Nyitott kérdés, mi okozta a leesést, az sem kizárható, hogy ebben valamilyen rosszullét, akár enyhébb napszúrás is szerepet játszott.

Üdvözlettel: Dr. Ács Gábor

Kérdés: 2009. augusztus 09., 10:23; Megválaszolva: 2009. augusztus 09., 10:23
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás
Nyakcsigolyatörés
Homlok sérülés