Lábujj sérülés labdarúgó mérkőzésen

Tisztelt Doktor Úr! Vasárnap este labdarúgó mérkőzésen játszottam, összerúgtam az ellenfél játékosával és a jobb lábam nagy lábujja megsérült. Egy képet is csatoltam a lábujjamról. Nekem ilyen vöröses-lila színűnek tűnik a sérülés. Tudom mozgatni a lábujjamat, nem is fáj, hogyha mozgatom, csak ha teljes testsúlyommal ráállok a lábamra, akkor érzem egy kicsit a fájdalmat a lábujjamban, hogyha járok. Lehetséges, hogy nincs eltörve, csak zúzodás az egész? Mint említettem tudom mozgatni, csak ha ránehezedek akkor fáj. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Sipos László

Dr. Bogdán Aurél válasza nagylábujj sérülés témában

Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Leírása és a kép alapján lágyrész bevérzés, zúzódás, vagy esetleg csontperem törés véleményezhető, de pontos diagnózishoz elengedhetetlen röntgenfelvétel készítése. Addig is jegelje, borogassa és járáskor rögzítse Leucoplasttal az I-es ujját a II. lábujjához. Ez esetleges törés esetén sínezi azt és kevésbé lesz fájdalmas a lépés.

Kérdés: 2016. március 22., 18:20 ;Megválaszolva: 2016. március 23., 12:30
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Állatharapás
Tisztelt Dr. Szabó Zsuzsanna! Munkám során járunk ki terepre. Egyik alkalommal, most április 5.-én, egy illegális területfeltöltésnél jártunk...
Elváltozás a combon mitől?
Tisztelt Doktor! Egyik napról a másikra arra lettem figyelmes, hogy eldeformálódott a bal combom. Egy mélyedés van benne, mintha lyuk lenne, vagy egy...
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás