Lábszár zúzódás után

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Áprilisban leestem egy létráról a bal lábam vádli része zúzódást szenvedett. Törés nem volt, orvosi javaslatra két hetet pihentem. Után kezdtem el újra dolgozni sokáig nagyon merev volt és fájt, de ha lassan is javult. Azonban a mai napig ha spicc-pipa mozdulatokat csinálok merevvé válik térdtől lefele a lábam ill nagyon lapos talpú cipőben az achillesem is fáj, nem elviselhetetlen, de érzem. Úgy értékeltem, hogy mindezek ellenére ismét elkezdhetek futni, mint a baleset előtt, azonban pár méter után nagyon elkezdett sajogni az említett achillesem így fel kellett adnom. Kérdésem az lenne, hogy ennyi idő után ez még normális? Mit tehetnék a fájdalom ellen? Érdemes erőltetni a futást? Előre is köszönöm a választ: Annamária

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza lábsérülés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírás alapján elképzelhető, hogy egy súlyosabb fokú zúzódás, vagy egy enyhe részleges izomszakadás áll a háttérben, mely hegesedéssel gyógyult és ez eredményezheti a panaszokat. Ilyen esetben akár 4 hónap is lehet a teljes regenerálódás, esetlegesen gyógytornára is szükség lehet. Azt javaslom keresse fel ismét kezelőorvosát. Addig is ússzon, esetleg kerékpározzon.

Kérdés: 2012. június 13., 10:17; Megválaszolva: 2012. június 15., 22:15
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás
Nyakcsigolyatörés
Homlok sérülés