könyök törés

Kedves Doktor! Ellestem és eltörött a könyököm, a kórházban először azt mondta az orvos hogy, nincs törés, majd megforgatta, és mivel nagyon fájt, megnézte még egyszer a röntgenpapírt, akkor vette észre, hogy letört a singcsont feje, ami a könyökömbe csatlakozik be. Semmit se mondtak egyébként, csak hogy 1 hét múlva kontroll. Jó ez így? Nem szeretném ha maradandó sérülésem vagy mozgásomban való korlátozásom lenne! Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza könyöktörés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgenfelvétel ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Gyakran törik úgy a singcsont és az orsó csont is a könyök ízületnél, hogy nem kell operálni. Elég pihentetni 1-2 hétig, esetleg gipszelni, majd 2 hét után el lehet kezdeni tornáztatni, hogy ne süljön be a könyöke. Terhelni 4-6 hét után lehet.

Kérdés: 2012. április 24., 22:59; Megválaszolva: 2012. április 25., 20:33
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Könyök törésem mikorra fog...
Egy hete tört el a könyököm. A bal radius fejecsén dislocatio nélküli fractura. Mikor tudommajd használni a kezem és a doki azt mondta 3 hét után...
Könyöktörés
November 13-án elestem és a könyököm vége letörött, ezért meg kellett műteni. Hurok és két fém tű fogja össze a csontomat. A gipsz sín 2 hétig...
Könyöktörés
2010 december 10.én elestem és eltört a bal könyökömnél az orsócsont (radius) proximális vége. Az Sztk-ban voltam és ott ezt mondták miután...
Könyök törés után nem hajlik a...
Az lenne a kérdésem, hogy.December 10én el törött a bal könyököm a diagnózis: orsócsont (radius) proximális végének törése: a gipszet 28 án...