• Lábsérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dokrtor Úr/ Doktornő. Kb egy hete sízés közben megütöttem a szárkapocscsontomat. Nem duzzadt meg az ütés helye, csupán pár napig piros volt. Nem mentem el orvoshoz, mivel nagyon elfoglalt vagyok, és nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. A problémám az. hogy azóta sem gyogyult meg, ha megyek enyhe féjdalmat érzeka lábszáramban, illetve ha a labfejemet mozgatom. A kérdésem az lenne, hogy csak zuzodás vagy repedés/törés is lehet? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sérülés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján nem zárható ki a csont repedése sem, de egy nagyobb zúzódás is tud úgy fájni, mint egy törés. Azt javaslom, ha van lehetősége keressen fel egy baleseti szakrendelést mihamarabb és ott pontos diagnózist kaphat és megfelelő kezelést. Ha nincs rá lehetősége, akkor fáslizza, jegelje, borogassa és kenegesse valamilyen nem szteroid tartalmú kenőccsel. 6 hét pihentetés után kezdjen el aktívan élni. Ha panaszai nem javulnak, akkor mindenképpen szakorvosi segítség szükséges.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. április 03., 19:48; Megválaszolva: 2012. április 10., 17:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: