• csukló sérülése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy hete a bal csuklómat a belső felületen, keresztirányban 2 cm-es hosszban egy üvegpohárral elvágtam. Az ügyeletes sebészeten felületes sebként diagnosztizálták, és a sebet ragasztották. Már akkor is említettem az orvosnak, hogy zsibbad a középső ujjam, de azóta fokozódott a fájdalom. Zsibbadáson felül, úgy érzem, mintha duzzadna, és az ujjam tövében elmondhatatlan fájdalom jelentkezik, reggeltől-estig. Az éjszakákat meg fájdalomcsillapítóval alszom át. Kívülről semmi nem látszik, csak nem tudom kinyújtani teljesen sem az ujjam, sem pedig a karom, mert villámszerű fájdalom járja át a karomat. Olyan az ujjam mintha nem is hozzám tartozna, csak egy fájdalmas csonk lenne. Milgammat szedek, mert ezt ajánlották. A területileg illetékes sebészeten csak annyit mondtak: majd meggyógyul. Nem akarok türelmetlenkedni, mert elképzelhető, hogy tényleg az idő mindent meggyógyít, azonban félek, hogy a fájdalom oka, valami olyasmi lehet amit nem vettek figyelembe. Az Ön tanácsát abban kérném, hogy mit tegyek, kihez fordulhatok segítségért, vagy tényleg csak várjak amíg egyszer már nem kell a fájdalomcsillapító? Köszönettel.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sérülés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján elképzelhető, hogy ugyan felületesnek tűnik a sérülés, de nem zárható ki, hogy üvegszilánk kerülhetett a seben keresztül a csuklójába, ami jobb esetben csak nyomja az ideget és az inat, rosszabb esetben el is vágta azt. Az a javaslatom, hogy mihamarabb keressen fel egy baleseti, vagy egy kézsebészeti szakrendelést, ahol vizsgálatokat követően kiderítik panaszai pontos okát és a megfelelő kezelést is elvégzik!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 22., 06:45; Megválaszolva: 2012. március 24., 22:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: