• Csukló, orsócsonttörés utáni TTV használat...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 2011. november 13-án eltört a bal csuklóm (Status: bal csukló duzzadt, deformált, bajonett állásban. Keringés, beidegzés megtartott. RTG: Bal oldali radisus dist. ízületbe hatoló törése dorsalis billenéssel, a proc.styl. ulnae letörött.) 10 percig húzták 11 kg súllyal, majd 6 hétig volt gipszben, amit 2011. december 25-én vettek le. Azóta részt vettem 12 alkalommal gyógytornán. 2012. január 24-én pedig a bal felső 2-es fogamnál gyökércsúcs resectiot végeztek. Holnap lesz a varratszedésem. Szeretném elkezdeni használni a Flabélos professzionális TTV (teljes testvibrációs) tréningpad és mozgásterápiás készüléket. Ez billenő-mozgó mozgást végez, ám az ellenjavallatok között ott szerepel a friss törés és a közvetlen műtét utáni használat. Gyógytornászomat kérdeztem, hogy szerinte mikor használhatnám ezt az eszközt, de mivel ő nem ismeri, így nem tudott tanácsot adni. Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben meddig friss törés a törés, illetve ez a jellegű fogászati műtét vajon mennyire számít műtétnek? Ön szerint mikor kezdhetném el használni ezt a készüléket? Válaszát előre is megköszönve, üdvözlettel: Andrea

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csuklósérülés témában

        Fogászati témában nem vagyok illetékes. A csuklótörés 6 hét után elvileg gyógyultnak tekinthető, de azt tanácsolom, hogy a töréstől számított 3 hónap után kezdje használni a készüléket!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 14., 20:12; Megválaszolva: 2012. február 18., 17:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: