Törött kulcscsont

Üdvözlöm! Azzal a problémával fordulok Önökhöz, hogy 3, 5 hónapja eltört a kulcscsontom, behelyeztek egy Ten sínt és 2 napja kivették (mert átlyukasztotta a bőrömet az egyik vége) annak ellenére, hogy nem forrt össze a csontom. A kivétel után el is mozdult a csontom, kb 35 fokos szögben. A kérdésem az lenne, hogy maradhat-e így és jó sok idő után összeforr-e vagy jobb lenne újra megműteni, esetleg összelemezelni? Válaszát előre is köszönöm! Kata

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza kulcscsont témában

Pontos választ csak a röntgen felvételek ismerete után tudok mondani. A TEN sin az egyik legmodernebb műtéti eljárás a kulcscsonttörések kezelésében, persze csak akkor ha jól végzik. Az, hogy a sin vége kilyukasztotta a bőrt, arra utal, hogy nem körültekintően jártak el. 3 hónap alatt meg is kellett volna gyógyulnia a törésnek. Az, hogy nem így történt, annak is több oka lehet, többek között a nem megfelelő műtéti technika. A törése jelen eltérés mellett is meggyógyulhatna normális esetben, maximum kozmetikailag nem lenne túl jó az eredmény. Azon a részen ahol összeforr, egy göb alakul ki. Azt javaslom, hogy keressen fel egy másik baleseti szakrendelést, lehetőleg egyetemi központot, vagy nagyobb baleseti osztályt, ahol a szövődményes eseteket is jó hatásfokkal tudják gyógyítani. Ott a megismételt vizsgálatokat követően elmondják önnek, hogy érdemes-e újra megoperálni, vagy maradhat konzervatív a kezelés.

Kérdés: 2012. január 11., 20:31; Megválaszolva: 2012. január 14., 10:34
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás
Nyakcsigolyatörés
Homlok sérülés