• Boka fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már egy éve novemberben bokarándulásom volt önvédelem órán. voltam rtg vizsgálaton nem találtak semmit. azt mondták, hogy a bokaszalagom sérült/részlegesen szakadt. elküldtek ortopéd orvoshoz, ott azt mondták, hogy a boka fájdalmam 100%, hogy nem a lúdtalp miatt van, hanem a sérülés miatt. visszamentem a sebészetre, onnan elküldtek MR vizsgálatra. az MR vizsgál porc leválást nem mutatott, csak folyadékot a jobb boka ugróizületben. visszamentem az eredménnyel, de még mindig a lúdtalpra fogják az orvosok és azt mondták, hogy nem probléma, hogy folyadék van az ugróizületben. a bokám azóta is fáj. erőltetés hatására feldagad. és ha pihentetem akkor is nyomást érzek benne. ez mitől lehet?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokasérülés témában

        Vizsgálat nélkül és a képalkotó leletek nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján úgy gondolom, hogy mind a két dolog szerepet játszik a panaszaiban, de a sérülése a fő okozó. Elképzelhető, hogy sérülése után a bokája nem volt megfelelő ideig pihentetve és rögzítve (sérülés mértékétől függően 4-6 hét). Ráadásul ha lúdtalpa van, akkor a láb statikája eltér a szokásostól és lassabban gyógyulhat. Amit tehet viseljen bokarögzítőt, vagy magas szárú cipőt, szedjen valamilyen porcerősítőt és nem szteroid gyulladáscsökkentőt, ha igazolt lúdtalpa van, akkor viselje a betétet rendszeresen. Ha fél év alatt nem javul jelentősen a panasza, akkor célszerű ízületi tükrözést végeztetni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 05., 13:34; Megválaszolva: 2011. november 06., 22:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés