• Kullancscsípés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/Úr! Körülbelül 15 éve volt egy kullancsípésem, aminek külső tünete megegyezett a fertőzött kullancscsípés tünetével( bőrpír, koncentrikus körök megjelenése..). Romániában akkor orvoshoz fordultam ,aki benzint akart rárakni,otthagytam,majd az egész eltűnt.Lehet-e ennyi év elteltével valami következménye ennek a csípésnek és van-e mód ennek megelőzésére. Akkor még mi sem ismertük ennek esetleges veszélyét. Köszönöm válaszát!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a kullancs témában

        Kedves Hölgyem! Sajnos, amit leír, az erythema migrans, azaz a kullancs fertőzés korai tünete. Ha nem kezelték meg antibiotikummal, akkor bizony lehetnek klésői tünetek, amelyek ideggyógyászati problémákat, ízületi panaszokat, alvászavarokat okozhatnak. Megelőzni ennyi idő után már nem lehet, esetleg szerológiai vizsgálatot célszerű lenn végezni, vajon valóban Lyme-kór lehetett-e a betegsége.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 15., 12:11; Megválaszolva: 2010. szeptember 05., 21:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Egy eléggé kellemetlen, elvont kéréssel fordulnék önhöz. Jelenleg kivizsgálás alatt van, hogy vannak-e bélférgek az emésztőrendszeremben. Emiatt az elmúlt pár napban rendszeresen átvizsgálom a székletemet. Az egyik...
        Tisztelt Doktor Úr! A következő esettel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét: 2008.06 hó időpontban kullancs csípés gyanúval mentem orvoshoz. 2008.05.31(mentőszolg. közp.ügyelet) Statusz:jobb lábszáron gyerektenyérnyi viszkető,...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés