Nehéz légzés

     jo napot en Orha sandor vagyok Nagykarolybol.

a problemam a kovetkezo: kb 5 eve trichinozisom volt es azota valahogy nem jottem tokeletesen rendbe.idonkent nem tudom vegig szivni a levegot es ez borzaszto kellemetlen eroltetem de mintha elzartak volna az utjat nem megy.megneztek mar a tudomet a szivemet a gyomromat egyszoval mindenemet de mindent rendben talaltak.De akkor mi lehet? refluxra is gyanakodtunk de a sok bofogesen kivul semmi.Van hogy 2-3 hetente jon elo van hogy minden heteh megtortenikez a dolog.azt mondtak, hogy vagy a legzo izmaimba feszkeltek be magukat ezek az elpusztult larvak es az neheziti idonkent a legzest a trichinella larvai, vagy az idegrendszerrel van problema es az nem vegzi helyesen a funkciojat.az idegekre szedtem medazepamot es eurovitamint de semmi javulast nem tapasztalok.Sokat mozgok sportolok es nem dohanyzom.39 eves vagyok komoly betegsegem soha nem volt de miota volt ez a sulyos trichinozisom azota kisert ez a mukodesi zavar.Igy neveztek az orvosok is. a trichinozis alatt nyugtatot is kellett szedjek mert ejjel szivdobogasra es halalfelelemre ebredtem es alig tudtam magam lenyugtatni 5 evvel ezelott.nem vagyok egy ideges ember azota semmi idegi illetve semmi mas problemam nem is volt csak ez az egy.mit tegyek hogy megszabaduljak ettol az egy idonkenti nehez legzestol? koszonettel varom a valaszukat.....

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza trichinellosis témában

Tisztelet Kérdező!

Amennyiben Ön átesett egy trichinellosis fertőzésen akkor tulajdonképpen gyógyultnak nyilvánítható, mert valószinű akut panaszai miatt részesült megfelelő kezelésben, mebendazole, vagy albendazole antihelmintiazisnak megfelelő terápiában.  Az irodalom kevés krónikus esetet tart számon, ezek közül előfordulhat, hogy a lárva a rekeszizomban maradt meg és okozhat krónikus panaszokat is, de általáűban elhaltan kapszulába vonja a szervezet őket. Ezeket a legjobban az ellenük termelt IgG antitestek emlekedett titteréből és az élő lárvák okozta hypereosinophyliából lehet megállapítani, valamint izombiopsziával megerősíteni a lehetőséget. A szakemberek szerint egy megfelelő kezelés után az egészség helyre áll. Ha mégis az említett panaszait a trichinella fertőzés krónikus fázisa okozná akkor szerintem panaszai folyamatosak és progresszivek lennének. Amit Ön leír inkább tűnik egy reális félelmi reakciónak, ami miatt nyugalomba fulladásérzése van, mintha a levegő nem jutna be a tüdejébe. Amennyiben ezt trichinella krónikus fertőzés okozná nem volna képes sportolni, nagyobb erőfeszítést tenni. Gondoljon erre is. Ha van lehetősége ezeknek a vizsgáltoknak az elvégzésére akkor kérje orvosaitól, hogy ezeket végezzék el. És ha negativ az IgG és nincs eosinophyl emelkedés akkor nincs krónikus fertőzés. Az irodalom nem igen említ kezelést ezekben a helyzetekben csak rövid szteroid kúrát vagy nonszteroid gyulladácsökkentőket szintén rövid ideig, ami pár napot legfeljebb egy hetet jelent. Sajnos kevés a tapasztalat és a statisztikai adat a trichinellosis késői szövődményeivel, de ha egyszer meggyógyult az akut fázisból akkor szerintem nem kéne tovább panaszos legyen.Üdvözlettel: Dr. Brugós László

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 29., 09:51; Megválaszolva: 2009. június 29., 09:51
Kérdések és válaszok: Élősködők
Bélféreg - hogyan kell szedni a...
Udvozlom! Pár hete megfigyeltem, hogy néha fehér, néha szezammagra emlékeztető kisebb nagyobb darabkák vannak a székletemben. Így egyből...
Féreg
Kérem segítsen! Nagyon komoly féregfertőzésem van, hónapok óta küzdök vele. Sikerült ürülnöm, kiirtanom egy részét.Fotókat is készítettem...
Fonalféreg
Tisztelt Hölgyem/Uram! A mai székletem tartalmazott egy hosszabb fonalra hasonlító vékony csíkot. Lehetett ez féreg vagy ez normális jelenség? ...
Végbéltáji viszketés
Tisztelt Doktor Úr! Szerettem volna nagyon részletesen leírni a problémám de sajnos itt nem adott a lehetőség! 2019 július 30án fedeztem fel...
Cérnagiliszta irtas
Kedves Doktor Úr! Cernagilszta fertozessel kezelnek mar tobb honapja. E het elejen 3napon at 1x1 vettem be es a 4.napon is mozgo gilsztat lattam a...