Bélférgességet kaptam ázsiai utam során, visszatért

Ázsiában voltam 1 hónappal ezelött, és Entamoeba Hystorica fertözést kaptam. A Dg.t ott állitották fel. Tarivid és Klion kezeléssel, 3 hétig, tünetmentessé váltam.Két székletminta neg. volt.  Mivel a side effect (nausea, cephalgia, stb.)  elég kellemetlenek voltak, a gyógyszereket abbahagytam.  10 nap mulva ismét diarrhea, és a fecaliában mozgó férgek, lárvák, és cysták jelentek meg.Discomfort érzésem felerösödött. Hová forduljak szakértői consultáciora, és adekvált therápia beállitására? .

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza bélférgesség témában

Tisztelt Kérdező!

Ismételt parazita-vizsgálat szükséges (az entamoeba is visszatérhetett, de lehetett kevert fertőzés) . A leginkább illetékes hely a következő: Trop-Med Hungary Trópusi és Utazási Betegségek Intézete, Előjegyzés alapján (minden nap 8.00h-20.00h-ig) fogadják az utazókat és a betegeket a 1094, Budapest, Páva utca 27. szám alatt hétfő-szerda-pénteki napokon) .

Dr. Plósz János

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. március 17., 08:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 08:34
Kérdések és válaszok: Élősködők
Bélféreg - hogyan kell szedni a...
Udvozlom! Pár hete megfigyeltem, hogy néha fehér, néha szezammagra emlékeztető kisebb nagyobb darabkák vannak a székletemben. Így egyből...
galand fereg gyanu
Tisztelt Doktornő, 6 homappal ezelott barati tarsasaggal tatarbeafsteket ettunk es egyikunk ra 3 honapra galant ferget talalt a szekleteben. Magamon nem latok...
Bélférgességre Decarist és Vermoxot
Kisfiamat (2éves és 8 hónapos) tavaly november óta bélférgesség tüneteivel kezeljük. Azért fordultam orvoshoz mert piszkálta az orrát (sebes...
Bélféreg okozhat térkép vagy...
Tisztelt szakértő! Szeretnék tanácsot kérni öntől. A kislányom hetek óta, sőt már vagy 2 hónapja orvosról orvosra jár.Kiütések jöttek ki a...
Kullancscsípés 10 éves kislány
Tisztelt Doktor Úr. A tanácsát szeretném kérni. Kislányomat szombat délután 4-5 között megcsípte egy kullancs. Sajnos aznap este nem vettem észre...