• Hólyagféreg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Megint a 75 éves, hólyagféregben szenvedő nagymamámról lenne szó. Még azt szeretnénk megtudni, hogy a gyógyszeres kezelés mennyire hatásos? Visszafejleszti vagy csak megállítja a növekedését? Ragályos-e ez a betegség? Fertőz-e? Diétáznia kell-e? Köszönjük a tanácsait!

        WEBBeteg szakértő válasza a hólyagféreg témában

        Tisztelt Kérdező!

        A gyógyszeres kezelés célja az echinococcus elpusztítása, így a cysta nem nő tovább. Korábban már jeleztem, hogy az ember egy közti gazda állattól kapja el, emberről emberre nem fertőz. A házkörüli állatokat ezért ilyen irányba ki kell vizsgálni. Célszerű májkímélően étkezni (zsíros-fűszeres ételek kerülése elsősorban).

         

        Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-19 09:07:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 12:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor Úr! Kisfiamat szeptember közepén megcsípte egy kullancs. Az eltávolítását orvos végezte. Sajnos megfertőződött a borrelia baktériummal, ami a mai nappal beigazolódott. Két héttel a csípés után egy napig magas láza volt....
        Tisztelt Doktor No/Ur! Felmerult a gyanu a tunetek alapjan,hogy galandfereg fertozesem lehet.Illetve egy biorezonancias teszten mondtak ezt.Hullik a hajam,neha gorcsol a gyomrom,szapora szivveresem van,nehezen lelgzem,neha van hasmenesem,de nincs...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés