VAJON MI LEHET

Jo napot kivanok Tisztelt Doktor Úr! A tunetek regiek, tobb evesek, puffadas, teltsegerzet, hanyinger, rengeteg bofoges, keveset eszek, a tejet nem birom, az utobbi honapban szedules is tarsult. A labor csak vashianyt mutatott ki, lehet attol szedulok? esetleg a parazitak miatt vagyok verszegeny, amit nem mutatott ki a szekletminta, szedem a sorbifer durulest, szekrekedesem van tole, s mivel mindig parazitara is gyanakodtam, - mert 5-6 evvel ezelott ugyanezen tunetekkel, kiveve a szedulest voltam kezelve ascaris es lamblia ellen is de a tunetek nem multak azota sem csak enyhultek, de akkor bar kimutatta- nezegettem a szekletet s mivel a gyogyszer hatasara fekete a szeklet, feltunt valami idegen dolog a szekletben, mar 3-szor lattam, kb kethetente jelentek meg, 3-szor voltam szekletvizsgalaton januarban, meg egyszer konkretan azt a valamit vittem el de nem mutatott ki semmi parazitat. A csaladorvos irt fel Vermoxot es Decarist, viszont o csak az en mondasom alapjan irta fel a gyogyszert, bevettem de utana joval is lattam a szekletben, eleg szabalyos, 2-3 cm hosszu, vilagosabb sarga szinu, kivul olyan puhabb szivacsos anyag, belul viszont mint a gyogyszer allaga es feher vagy mint a mesz, henger alaku, nem befejezetlen valami. A neten sem kaptam semmi hasonlot, egyetlen egy kepet talaltam, amit elkuldok, de a kisebbik dologrol van szo, nem a hosszu peldanyrol, - gondolom az ascaris- en nagyon hasonlitom arra a paszulyhoz hasonlo dologhoz, de az vajon mi lehet, valami elhalt, elkovesedett resze, mostanig is lehetett, de az elmult 1 honapban vettem eszre miota szedem a durulest es nezegetem a szekletet, nem hiszem, hogy valami taplalek lenne.Valami csak kell legyen bennem, mert nem erzem jol magam, a fent emlitett tunetek gyotornek. Mitevo legyek, milyen szakorvoshoz forduljak, erdelyi vagyok, Hargita megyebol.Elore is koszonom valaszat tisztelt Doktor úr.Csatolom a netrol lementett kepet.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lakos András válasza a coeliakia témában

Ascaris nem lehet, az 25-30 cm hosszú. Lisztérzékenység és tejcukorbontó-képesség ("laktóz-intolencia") irányában kellene vizsgálni.

Kérdés: 2015. január 28., 21:37; Megválaszolva: 2015. január 30., 17:17
Kérdések és válaszok: Élősködők
Féreg
Kérem segítsen! Nagyon komoly féregfertőzésem van, hónapok óta küzdök vele. Sikerült ürülnöm, kiirtanom egy részét.Fotókat is készítettem...
Fonalféreg
Tisztelt Hölgyem/Uram! A mai székletem tartalmazott egy hosszabb fonalra hasonlító vékony csíkot. Lehetett ez féreg vagy ez normális jelenség? Hogyan...
Végbéltáji viszketés
Tisztelt Doktor Úr! Szerettem volna nagyon részletesen leírni a problémám de sajnos itt nem adott a lehetőség! 2019 július 30án fedeztem fel...
Cérnagiliszta irtas
Kedves Doktor Úr! Cernagilszta fertozessel kezelnek mar tobb honapja. E het elejen 3napon at 1x1 vettem be es a 4.napon is mozgo gilsztat lattam a...
Mebendazolra fogyasztható-e alkohol?
Tiszteletem Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy ismerősom Vermox tablettát szed azonban nem tudja biztosan, hogy hogyan működik...