Pajzsmirigy-alulműködésem van, hogyan fogyjak le?

23 éves férfi vagyok, és évekkel ezelőtt kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, amit gyógyszerrel egyensúlyban tartanak. Kb.15-20 kg súlyfeleslegem van, amit nem tudok leadni, pedig keveset eszek. Napi 1, 5 órás testmozgással együtt sem sikerült. Zöldséget és a gyümölcsöt szinte egyáltalán nem eszek.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Pajzsmirigy-alulműködés, fogyás témában

Mivel a hormonháztartása leírása szerint egyensúlyban van, ez nem lehet a túlsúly oka. A "keveset eszek" tapasztalatom szerint relatív fogalom az embereknél. Úgy is lehet sok kalóriát bevinni, hogy "szinte alig eszik" valamit.

Próbáljon meg kalóriát számolni. Egy felnőtt férfi fogyókúrájához általában 1500 kCal napi energiabevitelt szoktak javasolni.

Ezt zöldségek fogyasztása nélkül véleményem szerint nehéz betartani, hiszen akkor csak olyan ételek maradnak, amelyek kis mennyiségükben sok kalóriát tartalmaznak. A mozgás is nagyon fontos lenne, ezt vissza kellene állítani. De mindenek előtt az a legfontosabb, hogy Ön akarjon lefogyni. Az életmód változtatás igénye belső elhatározás kell legyen.

E nélkül véleményem szerint nem sok esély van a sikerre. A "csodaszerekben" persze lehet bízni, de tapasztalatom szerint nem érdemes. Még egy dologra szeretném felhívni a figyelmét. Az életmódváltozás nem csak néhány hónapra kell, hogy szóljon, hanem egész életére.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. szeptember 01., 16:29; Megválaszolva: 2009. szeptember 01., 16:29
Kérdések és válaszok: Elhízás
Lehetséges ez?
Túlsúllyal küzdöm vásároltam egy szauna és masszázs övet négy hete használom s híztam 1, 5g-ot lehetséges ez? A táplálkozásomra probálok...
Hogyan fogyjak?
Több éve túlsúllyal küzdök, és már régóta érik bennem az elhatározás, hogy változtassak ezen az állapoton. Az az igazság, hogy szeretem a...
Vérkép [LDH, GPT, GGT]
Szép napot! Az utóbbi két évben lassan 20 kilót fogytam, nem iszok alkoholt, gyógyszert sem szedek. Rekeszsérv műtét előtti vizsgálatkor jött ki...
Pajzsmirigy?
189 cm vagyok és 120kg. Nagyon elegem van abból, hogy nem tudok lefogyni. Naponta 2000kcal alatt van a bevitelem, (naplózom) 1,5 órát kardiózok heti 3...