"Repedés"

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! A problémám a következő: 13 éves fiamnak (feltételezem a korának megfelelő nyúlástól és a kis súlytöbblet felvétel miatt) a csípőjén és a combja tövén pici piros hajszálerek jelentek meg. Emiatt ő nem mer strandra menni, hisz szégyelli. El fog ez múlni? Vagy mivel tüntethető el? Az igaz, hogy nőtt sokat, de nem mondanám, hogy annyira "hirtelen", illetve a súlya is átlagos (179 cm és 70 kg) Köszönettel: E.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza stria témában

Kedves E.!

A lilás striák, melyek a hirtelen növekedéstől alakulnak ki idővel gyöngyházfényűvé fakulnak, eltűnni tökéletesen nem fognak. A fia figyeljen od a bőr állandó krémezésére, rugalmasan tartására, ezt a striaképződést könnyebb megelőzni, mint orvosolni.

Ha a striák mellett egyéb tünet is fenáll, pl. ha az arc, a nyak, atörzs zsírszövete megszaporodik, a végtagok elvékonyodnak, gyengeség, bőr alatti bevérzés, stb, keressék fel háziorvosukat, mert endokrinológiai betegség része lehet a tünet.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. augusztus 07., 11:41; Megválaszolva: 2009. augusztus 07., 11:41
Kérdések és válaszok: Elhízás
Stria
Kedves Doktorno! A gyors novekedes miatt, a fenekem tele lett striakkal. Nagyon csunya, piros csikok. Tudom, hogy idovel gyongyhaz fenyuve valnak. De mikor? ...
Hízás csíkok
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A melleimen és a combjaimon hízás csíkok vannak.... Azt szeretném megkérezni, hogy ezt természetes módon hogyan lehet...
Vérkép [LDH, GPT, GGT]
Pajzsmirigy?
Stroke után hízás