Szedhetem-e a Reductil tablettát?

Jó Napot Kívánok! Voltam vérvételen, ahol mindent rendben találtak. Tehát e szerint szedhetném a reductil-t. De az egy kicsit aggaszt, hogy nincsenek bélbolyhaim, sajnos hetente 1-2x Dulcolax hashajtót szedek hogy WC-re mehessek. Az orvosom szerint "diétáznom kéne, kevesebbet enni és sok zöldséget és minimális tésztát, húst, rizst, fehér kenyeret-lisztet stb. Tehát az anyagcserémet kéne beindítani.Szeretnék fogyni is 5-10 kilót, de eddig bármit próbáltam nem megy. (Torna, diéták.) Átszeretnék állni egy egészséges életmódra ahogy az orvos is tanácsolta, de pillanatnyilag az a gondom, hogy nem megy. Folyton ennék. Ezért a kérdésem az lenne, hogy egy hónapig tényleg szedhetem-e a Reduktil tablettát így, hogy egyenlőre nincsenek bélbolyhaim. A fontos, hogy lehet-e nagyobb bajom így. Előre is köszönöm, és reménykedve várom a választ! Üdvözletem: Angéla

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza elhízás témában

Kedves Angéla!

Nem javaslom Önnek a Reductilt, ilyen mértékű túlsúlytól életmódváltással, sporttal tanácsosabb lenne megszabadulni. Fokozott óvatosságra intem főleg amiatt, hogy állandó evéskényszere van. Ha Reductillal lemegy a túlsúly, életmódváltás nélkül kamatosan tér vissza a kezelés befejeztével.

Az állandó evéskényszer miatt tanácsos lenne ballasztanyagokban gazdag, de energiaszegény ételeket enni, esetleg pszichológus segítségét kérni.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 14., 14:12; Megválaszolva: 2009. július 14., 14:12
Kérdések és válaszok: Elhízás
Pajzsmirigy?
Stroke után hízás
"rossz íz" nem maradhat
Miért hízok?
Cukobetegség