Elhízás

Tisztelt Doktornő/úr!

Tanácsot szeretnék kérni öntől. 22 éves nő vagyok. 17 éves koromig nem volt semmi problémám. Akkor azonban egy hirtelen hízás kezdődött el nálam, ez átlagosan heti 1 kg-ot jelent. 17 évesen 174 cm és 68 kg voltam, most 5 évvel később 135 kg vagyok. Úgy gondolom, hogy nem eszek annyit, ami ezt a nagyfokú hízást indokolná. Egyfolytában próbálkozom diétával, mozgással, nem sok eredménnyel. Az akaraterőmmel nincs probléma, be tudom tartani a fogyókúrát. Mégsem fogyok. Orvosnál jártam már ez miatt, de nem igazán segítettek. Lényegében a diétát javasolták, és hogy tegyem ki a régi fotóm a hűtő ajtajára. Egy vérvételt ugyan csináltak, ami valamilyen hormonális eltérést kimutatott, de azt mondták, hogy nincs jelentősége. Közben nőgyógyásznál is jártam, mert a férjemmel babát terveztünk. Azonban tavaly májusban abbahagytam a fogamzásgátlót, és azóta csak kétszer volt menstruációm. Utoljára decemberben. Természetesen a nőgyógyászom azt mondta, hogy a súlyom miatt nincs vérzésem. Amit én is elképzelhetőnek tartok. Tavaly szeptemberben 120 kg voltam, decemberig diétáztam, ez idó alatt 2 kg-ot fogytam. December óta akupunktúrás orvoshoz járok, ő azt mondta, hogy hagyjam abba a fogyókúrát, és megpróbálja helyrehozni a hormonrendszeremet. Mert szerinte azzal van a baj. Hetente egyszer járok hozzá, az anyagcserém valamelyest felgyorsult. (Minden nap van székletem, előtte csak heti egyszer volt) , viszont menstruációm még mindig nincs, és az akupunktúrás orvosom azt mondja, hogy nem tudunk tovább lépni, amíg nem tud vérzést előidézni. Én egyre jobban pánikolok. Nem tudom ki tudna segíteni nekem, de szeretnék újra normális életet élni, szeretnék gyerekeket. Segíthet az akupunktúra? Vagy muszáj lenne szakorvoshoz fordulnom? Válaszát előre is köszönöm.

Zs

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza elhízás témában

Kedves Zs.!

 

A leírtak alapján komoly belgyógyászati és nőgyógyászati-endokrinológiai kivizsgálás lenne indokolt. Mielőbb el kellene kezdenie egy orvos által kontrollált fogyókúrát, maximum havi 4-5 kg fogyással. A menses-zavar és a meddőség hátterében a túlsúly is állhat, tehát a fogyás alapvető fontosságú lenne a gyermekvállalás szempontjából is. Az akupunktúrát kiegészítő kezelésnek javaslom a fogyókúra mellé, a kettő együtt hatásosabb. Olyan szakembert keressen meg panaszával, aki táplálkozástudományban és fogyókúra- illetve életmódvezetésben jártas orvos.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont

Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont
Kérdés: 2009. június 11., 10:35; Megválaszolva: 2009. június 11., 10:35
Kérdések és válaszok: Elhízás
Pajzsmirigy?
Stroke után hízás
"rossz íz" nem maradhat
Miért hízok?
Cukobetegség