• elhízás fogamzásgátló miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszteletem.6 éve szedtem fogamzásgátlót, amit 3 hónapja abbahagytam szédülés miatt.amikor elkezdtem szedni, 50 kg voltam, azóta folyamatosan jöttek fel a kilók.most 74 kg vagyok.kérdésem az lenne, hogy a folyamatos hízás lehet a fogamzásgátló miatt? az hogy most 3 hónapja abbahagytam lehetséges súlyveszteség? mikor ürül ki teljesen a szervezetemből a fogamzásgátló? válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! A mai modern tabletták mellett nem jellemző a hízás. A tablettát azért kell minden nap szedni mert hamar kiürül a szervezetből. A tabletta abbahagyása önmagában nem fog testsúlycsökkenéshez vezetni.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2013. április 01., 21:25; Megválaszolva: 2013. április 04., 14:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Igen kínos kérdéssel fordulok önhöz, amit a saját nőgyógyászomtól személyesen nem mertem megkérdezni. Körülbelül egy éve rossz ízű a nemi szervem (izzadtsághoz hasonló) a párom állítása szerint, pedig sok...
        2018 Augusztusában abbahagytam a fogamzásgátló szedését, 6 évig szedtem mindvégig 58 kg voltam. Amióta abbahagytam azt veszem észre, hogy elkezdtem hízni, eddig 3 kg jött fel. Rendszeresen sportolok heti 3-4 alkalommal és az étkezésemre is oda...
        Tisztelt dr.nő/dr.úr! Egy olyan kérdéssel fordulok önökhöz, hogy van nekem egy 15 éves fiam sajnos túlsúlyos 125kg 175cm! magas vérnyomás problémája van! Édesanyám tanácsára vettem egy vércukormérőt mert édesanyám inzulinos cukorbeteg!...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 60 éves, nyugdíjas nő vagyok, 158cm magas és 130kg. Magas vérnyomásomra évek óta szedek gyógyszert. Nem rég, körülbelül 2-3 hete megdagadtak a lábaim, térdtől lefele mind a kettő egyformán és vörös színű lett,...
        Tisztelt Doktor Nő! Tanácsát szeretném kérni, az utóbbi 3 évben elég komoly súlyfelesleget szedtem magamra, szinte észrevétlenül, úgy, hogy semmi különösebb változás nem történt sem az életvitelemben sem az étkezési szokásaimban. 9...
        Jó napot kívánok! Mindig is sovány gyerek voltam, régen edzettem, de már lassan 2 éve hogy mozgásszegény életmódot folytatok. Barátnőm mindig mondogatta hogy sovány vagyok. Mondom megmérem már magam. Meglepetésemre 74 kiló voltam. Ez volt...
        Kedves Doktornő! 25 éves korom betöltése után kezdődtek a tüneteim, pontosabban a fáradékonyság, energiahiány és a hirtelen folyamatos hízás. 56 kilóról mára 85 kilogrammra híztam (magasságom 165cm) amellett, hogy a folyamatos hízás...
        Jó napot! 2012 ben kezdett a mellem megnövekedni akkor 69 kg voltam 166cm magassággal azóta évről évre nagyobb lett, de hiztam is minden évben, most 166cm magas vagyok 19 éves és 94kg, érezhető mindkét mellemben csomószerű szövet ebből és...
        Kedves Tünde! Évek óta fogyokurázik anyukám, 54 éves. 92 kilóról lefogyott 86 kilóra és nyár óta nem sikerül többet fogynia, pedig úszik hetente, kerékpárral jár dolgozni, keveset eszik, van, hogy egész nap csak gyümölcsöt eszik. Mi...
        Tisztelt doktornő! problémám kb egy évvel ezelőtt kezdödött.egy ev alatt 32kg ot hiztam, mely foleg arcra, hasra, csipöre ment.lila strıák vannak a hason(hizas eredmenye), erös arckipirulasaim vannak, melyeket nem érzek.kezelt hipertonias vagyok,...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.