vérkép-segítség

Tisztelt Bene Doktornő! Ismét lenne egy kérdésem Önhöz. Az elmúlt héten vérvételen voltam ám az eredményen a következők mellett volt egy kicsi csillag. Véleményem szerint ezek valószínűleg nem jót jelentenek. Meg tudná mondani, hogy mit is jelentenek, mitől is lehetnek és mit is kell tennem. Nagyon köszönöm. Tisztelettel: I. LDL- koleszterin: 2, 61 mmol/l referencia: - 2, 56. Lymphocita szám: 1, 38 G/l referencia: 1, 50- 3, 50. Lymphocita %: 24, 6 referencia: 25-45. Monocyta: 7, 3 referencia: 2, 0- 7, 0. Vizelet fajsúly: 1025 referencia: 1010- 1025.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza laborlelet témában

Kedves kérdező!

Ha jól sejtem, a 40%-os LAD szűkület kapcsán találkoztunk korábban.

A laborok rendben vannak, bár a többi eredménnyel együtt volna szerencsésebb látni őket. A lymphocyta- és monocytaszámban észlelt eltérés minimális, ezzel nincs teendő, a vizelet fajsúly is a határon van, kicsit koncentráltabb volt a vizelet, lehet, hogy előzőleg kevesebb folyadékot fogyasztott.

Az egyetlen eltérés az LDL-koleszterin. A szűkület miatt valószínűleg kapott vérzsírcsökkentő gyógyszert, emellett diétával, mozgással csökkentheti ezt az értéket (a fennálló meszesedés miatt a szokásosnál kissé alacsonyabb, 2, 5 mmol/l alatti a célérték) .Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2009. augusztus 05., 22:49; Megválaszolva: 2009. augusztus 05., 22:49
Kérdések és válaszok: Egzotikus betegségek, utazás
HEPATITIS A OLTÁS
TISZTELT DOKTOR ÚR! A következő 2 évben hosszabb időt fogok Horvátországban tölteni. Először Rab szigetén, majd jövőre Opatíjában. Kérdésem...
Védőoltás Balira utazás előtt?
Kedves Doktor (nő)! 2 hónap múlva Balira utazok 2 hétre. Nem tudom mitévő legyek a védőoltásokkal kapcsolatban. Többen mondták, hogy kellenek...
Fontos oltások
Tisztelt Doktor Úr! Idén októberben férjemmel és 5 éves kisfiunkkal a Fülöp-szigeteken szeretnénk 2 hetet eltölteni. Szeretném megkérdezni...
Ebola - déli gyümölcs
Tisztelt Doktor Úr! Sajnos viszonylag kevés információval rendelkezem az ebola járványról, így csak szórványosak az ismereteim a terjedését...
Milyen orvoshoz forduljak?
Megprobalom leirni idorendi sorrendben milyen szimptomok jelentkeztek es milyen vizsgalatok voltak. Jelenleg Irorszagban elek es minden vizsgalat es kezeles...