Hepatitis A, hastífusz védőoltás - Terhesen is lehet?

Tunéziai nyaralás miatt beadattam magamnak e két védőoltást, s csak később derült ki, hogy kb. 2 hetes terhes vagyok. Milyen következményei lehetnek ennek a babára nézve?

WEBBeteg szakértő válasza védőoltás témában

Semmiképpen nem volt jó ötlet ez, de mivel egyik betegség sem betegíti meg az embriót, így szerintem nem csinált nagy gondot. Itt csak az a lényeg, hogy az immunválasz, ami létrejött, mennyire befolyásolja a terhességet. Ezt viszont előre nem lehet tudni.

Én azt javaslom, hogy genetikai centrumban végeztesse a kötelező 12. és 18. heti ultrahangokat, de emiatt a terhességet nem kell megszakítani és várhatóan egészséges gyermeket fog szülni.

Kérdés: 2008. augusztus 22., 22:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 12:01
Kérdések és válaszok: Egzotikus betegségek, utazás
Milyen védőoltások szükségesek...
Utazni szeretnék, a célország nagy valószínűséggel Malawi vagy Zambia lenne. Kérném a segítségét az oltások térítési díjairól is ha...
Utazás keletre, milyen oltás kell?
Üdvözletem! Azt szeretném megtudni, hogy milyen ajánlott védőoltás(oka) t kell beadatnom magamnak, ha keletre (Kambodzsa, Thaiföld) szeretnék...
HEPATITIS A OLTÁS
TISZTELT DOKTOR ÚR! A következő 2 évben hosszabb időt fogok Horvátországban tölteni. Először Rab szigetén, majd jövőre Opatíjában. Kérdésem...
Védőoltás Balira utazás előtt?
Kedves Doktor (nő)! 2 hónap múlva Balira utazok 2 hétre. Nem tudom mitévő legyek a védőoltásokkal kapcsolatban. Többen mondták, hogy kellenek...
Fontos oltások
Tisztelt Doktor Úr! Idén októberben férjemmel és 5 éves kisfiunkkal a Fülöp-szigeteken szeretnénk 2 hetet eltölteni. Szeretném megkérdezni...