• Mi a magas AST?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Sajnos az AST érték kb. 900. Izületi fájdalmak miatt küldtek el vérvételre ismét, mert már fél éve kivették a mandulámat

        Dr. Molnár Anna válasza a AST témában

        Kedves Kérdező! Az emelkedett AST érték azt jelzi, hogy Ön korábban (akár hónapokkal ezelőtt) átesett Streptococcus fetőzésen (azaz ellenanyag van jelen a szervezetében)! Akkor utal akut betegségre, ha szintje nő a betegség alatt. A baktérium annyiban rejt veszélyt, ha az ellene induló imunreakció igen kifejezett, ekkor vese-, szív-, és izületi bajok jelentkezhetnek!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 12., 15:58; Megválaszolva: 2011. október 15., 20:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: