Mi a magas AST?

Sajnos az AST érték kb. 900. Izületi fájdalmak miatt küldtek el vérvételre ismét, mert már fél éve kivették a mandulámat

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza AST témában

Kedves Kérdező!

Az emelkedett AST érték azt jelzi, hogy Ön korábban (akár hónapokkal ezelőtt) átesett Streptococcus fetőzésen (azaz ellenanyag van jelen a szervezetében)!

Akkor utal akut betegségre, ha szintje nő a betegség alatt. A baktérium annyiban rejt veszélyt, ha az ellene induló imunreakció igen kifejezett, ekkor vese-, szív-, és izületi bajok jelentkezhetnek!

Kérdés: 2011. október 12., 15:58; Megválaszolva: 2011. október 15., 20:47
Kérdések és válaszok: Egyéb
Streptococcus és szövődmény
Meg anyit szeretnek kerdezni hogy csk a streptoccous.om magas/mint már urtam/a sullyedesem nem. Akkor szovodmeny sem lephet fel?! Mind reumás láz...
Streptoccous
Evekel ezelott izom fájdalom miatt neztek AST.t a verbol.900 volt.azota kihuzták a fogaimat.mindem leketem negativ!? Mandula/nem is fáj/nogyogyász...
?
-Kedves Dr.nő! Az antistreptolisin-o értékem 655, 8, a TSH értékem 3, 4900, a vas meghatározás pedig 35, 3 volt, milyen betegségem lehet, vagy mi...
?
Kedves Dr.nő! Az antistreptolisin-o értékem 655, 8, a TSH értékem 3, 4900, a vas meghatározás pedig 35, 3 volt, milyen betegségem lehet, vagy mi...
ASO érték
Tisztelt Doktornő! A háziorvosom elküldött vérvételre, mert évek óta fennálló duzzanat van a nyakamon. Öt éve biztosan, de az is lehet, hogy...