• Rendszeresen, naponta alkoholizálás mellett lehet-e szedni az alábbi gyógyszereket károsodás nélkül

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Külön élő férjem alkohol függő már év tizedek óta. Az utóbbi 1 évet alaposan át itta minden nap részegségig. Most valószínű hogy jelentkeznek az ebből adódó egészségügyi problémák nála, mivel lába zsibbad, magas vérnyomása lett.ill a cukra is magas volt. Kivizsgáláson volt a kórházba pár napig ahol az alábbi gyógyszert írták fel. Andaxin-Milgamma-Xeter-Normodipine-Humapronol-Milurit-Noacid-illetve Irbesaratan... Azt szeretném tudni ha ezekre iszik, már pedig iszik alkoholt akkor és az orvosnak valószínű tagadja alkoholizálást akkor nem történik tán vele komolyabb baj, és ha tagadja alkoholizálását kezelő orvosa előtt a vizsgálatokból, ill. a megjelenéséből csak kiderül hogy komoly baj van. nem? Köszönöm válaszukat

        Dr. Boros Miklós válasza a alkoholizmus témában

        Tisztelt Kérdező! A gyógyszeres kezelés nem fogja megoldani a férje állapotát. A rendszeres alkoholizálás befolyásolja hatásosságukat és az ide vezető alapfolyamatot erősíti. Az alkohol elhagyása nélkül nincs remény a gyógyulásra.


        Kérdés: 2011. október 01., 16:18; Megválaszolva: 2011. október 04., 20:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr.Nő, Dr.Úr! A jobb lábam, főleg a combom, kisebb mértékben a vádli és az ágyéki rész duzzadásával kapcsolatban kérnék tanácsot. A jobb vádlim 1, a combom 4 cm-el nagyobb mint a bal. A duzzadás enyhébb formában már év eleje...