• Ájulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        ma hajnalban 19 éves lányom felébredt,hogy rossz szájíze van és igyon, de az i rosszul lett sápadt és szédült volt,majd egy pillanatra elájult,feltudtam mosdatni majd jobban lett.Sajnos a vérnyomását 2 órával később mértem ami 116/56/66. Tisztelt Doktornő/Úr e problémára szeretnék kérdezni.Tisztelettel B.Antal

        Dr. Bene Orsolya válasza a ájulás témában

        Kedves kérdező! Lehet, hogy reflexes oka volt a rosszullétnek (pl. hirtelen felállás miatti vérnyomás-esés), de okozhat eszméletvesztést ritmuszavar, billentyűhiba, ideggyógyászati betegség (ez inkább hosszabb rosszullétre jellemző) is. Tisztázni kellene, volt-e bevezető tünet, érzett-e szapora szívverést, volt-e esetleg rángatózás, nyelvharapás, bepisilés, meddig tartott az esemény, tényleg csak egy pillanat volt-e. Elképzelhető, hogy csak banális oka volt a rosszullétnek, de érdemes a végére járni, keressék fel a háziorvost, aki beutalót ad a megfelelő szakrendelésekre.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 22., 15:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 18:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés