• vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! A múltkori levelemre válaszolva kérte,hogy írjak referenciaértékeket is. Olyan nincs a leletemen, hogy referenciaérték, csak olyan, hogy normál érték. Nem tudom, hogy ez ugyan az-e, ezért leírom. Ez volt a levél, kiegészítem a normál értékekkel: Hat hetes terhes vagyok, a vérképemben van némi rossz érték. Remélem tud nekem segíteni, hogy melyik rövidítés mit jelent és mit lehet tenni, hogy ne ilyen legyen. MONO: 8.5 % /2-8-ig jó/ EO: 0.8 % /2-4-ig jó/ Hgb: 118 g/L /119-160-ig jó/ Triglycerid: 0.38 mmol/l 0.55-1.85-ig jó/ HDL-Cholesterin: 1.78 mmol/l /0.9-1.7-ig jó/ Válaszát előre is köszönöm: Erika

        Dr. Csuth Ágnes válasza a laboreredmény témában

        Kedves Erika! a normálérték ugyanaz, mint a ref. érték, köszönjük a kiegészítést.A leletében lévő eltérések minimálisak, enyhe vérszegénység igazolódott, de ez még teendőt nem igényel, az alacsony triglic. szint inkább kívánatos, mint rossz, a magasabb HDL szintén inkább jobb.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 18., 12:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 15:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! CT vizsgálaton a következő leletet kaptam: A máj normális nagyságú és jelintenzitású, benne VI/VII. segmentum határán a lateralis kontúr alatt 10 mm-es T2 hyper/T1 hypointenz, a kontrasztanyagot nem halmozó góc látható....
        Üdv.Doktor úr! Okt.16. Részleges colonscópiát csináltak nálam és gyulladt babnyi diverticulomokat találtak a sigmában aznap elkezdtem szedni normixot amit befejeztem 10.21-re azóta a székletem normalizálódott elmúlt a hasmenés. (Ekkor írtam...
        Tisztelt Doktor Úr! A múlt héten voltam (12+2 hetesen) genetikai vizsgálaton, minden a legnagyobb rendben volt, vérvétel is tökéletes lett. A haskörfogata (AC) ekkor 72mm, a feje (HC) szintén 72mm volt. Ma (13+4 hetesen) ismét kellett mennem...
        Kedves Doktor Úr! 65 éves nő vagyok és pár hete észrevettem, hogy vékonyabb lett a székletem. A székelésem rendszeres mindennap van és az sem állaga nem változott meg csak vékonyabb, mint szokott lenni eddig. Mi okozhatja esetleg van okom...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! 25 éves 48 kilós lány vagyok. Kb egy hete fájdogál a bal lábam, egyszer a bokámnál, egyszer a combomnál, egyszer a térdhajlatomnál, mikor hol. Bedagadva nincs, visszereim nincsenek. Eléggé félek a...
        Tisztelt Doktorúr! Kb. két éve nőgyógyászati problémáim vannak (pecsételés, fájó és feszülő mell stb.). Júniusban, a ciklus 3. napján voltam vérvételen prolaktin és progeszteron szintet méretni, melynek eredménye: progeszteron 0,875...
        Tisztelt Doktornő! pár napja a bal szemhélyamon önkéntelen rángások kezdődtek. Teljesen rendszertelenül, néha óránként csak 1-2-szer, máskor 1 órán belül 5-10 percenként. Napszaktól, hangulattól független. Rövid ideig, kb fél, 1...
        Tisztelt Dr. Úr! 3 hónapja nem múló hasmenés (napi 3-5 alkalommal hígabb, formálatlan széklet) miatt vérvételre, hasi UH-ra, gyomortükrözésre és vastagbél tükrözésre küldtek. Vérvétel, UH, negatív lett, a gyomortükrözés során...
        Kedves Doktor Úr! Köszönöm gyors válaszát. Már legalább 10 Normix kúrát megcsináltunk, de nem segített. Ha lenne még valami ötlete,életmentően, nagyon hálás lennék. (Talán még egy azonnali vastagbél tükrözés, ott valamit nem vettek...
        Tisztelt Doktor Úr! Sürgős segítségre lenne szükségem. Vékonybél fertőzést állapítottak meg nálam ,de az előírt gyógyszereket, Klion, Summetrolim, nem tudom beszedni, mert lefogytam, B12 hiány, gyengeség, hányinger, hasi fájdalom,...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés